Kulutusjuhla

Gigantti myy Lenovon koneen, mutta ei siihen sopivaa kuulokemikrofonia

Niina lähetti sähköpostia huonosta kokemuksestaan Gigantista:

”Ostin noin vuosi sitten Lenovon tietokoneen Gigantista. Kotona huomasin, että kuulokemikrofonia varten on vain yksi yhdistetty pistoke, normaalin kahden, yksi kuulokkeille ja yksi mikrofonille, sijaan. Eli pitää hankkia uusi jotta sellaista voi käyttää.

Gigantista on lähes jokaisella vierailulla kysytty, olisiko sopivalla liittimellä olevaa kuulokemikrofonia, joka ei ole tarkoitettu matkapuhelimiin tai ole USB-liitäntäinen, mutta aina sama vastaus: ”Ei ole, ja tulee vain jos ketju päättää”. Ei löydy edes liittimiä, joilla normaalista 2-haaraisesta kuulokemikrofonista saisi yhteen pistokkeeseen menevän. Näin ollen ainoa vaihtoehto on USB-kuulokemikrofoni.

Olisi kyllä mukavampaa, että jos Gigantin kokoisessa ketjussa myydään tietyn valmistajan koneita, niin siihen saisi sopivia tarvikkeita samasta ketjusta.”

6 Comments

 1. Nykyään lähes kaikissa uudemmissa läppäreissä on vain se yksi reikäinen, ja semmosia kuulokkeita on vaikeaa löytää mistä tahansa. Kun nopeasti katsoo Verkkokauppa.comin tarjontaa, sieltäkään ei näyttänyt löytyvän sellaista kuuloketta, kaikkia nyt en selannut läpi.

  USB on sitä nykytekniikkaa, johon halutaan mennä, jotta laitteet toimisivat mahdollisimman monissa eri laitteissa, sen sijaan, että käyttäjä joutuisi ostamaan uudet lisälaitteet kun uusii esim. tietokoneen. USB on säästöä kuluttajalle, tokihan sitä kannattaa ostaa sellainen laite joka toimii pidempään.

  • Niin, mutta kun kyseisessä koneessa on vain kolme USB-paikkaa, joista kaksi on tällä hetkellä jatkuvassa käytössä (hiiri ja kuulokemikrofoni), olisin mielummin ostamassa kuulokkeet jotka menee siihen tarkoitettuun liittimeen eikä vie USB-paikkaa. On ollut tilanteita, joissa olisin tarvinnut käyttää useampaa kuin yhtä USB-paikkaa, siinä sitten miettimään mistä luopuu siksi aikaa. (Olen siis se joka tämän lähetti).

   • Sama ongelma on kaikissa läppäreissä nykyään. Minun läppärissäni näyttää olevan myös se kolme USB porttia, eli sama ongelma meillä kaikilla. 🙂

    Teknologia kehittyy. Suosittelen ostamaan USB -hubin. Pieni mokkula, jolla saa haaroitettua USB-portin, sitten saa enemmän laitteita kiinni. Niitä löytyy helpolla suunnilleen joka paikasta.

    Minä en menisi tästä syyttämään Giganttia, vaan ihan yleisesti tämä tuntuu olevan tämä linjaus johon tekniikka on kehittymässä.

    • Toisaalta typerää tehdä koneeseen liitin, johon ei millään saa sopivaa laitetta. Luulisi niitä jostain löytyvän, ja Gigantin kaltaisen ison ketjun nyt pystyvän ottamaan edes muutaman mallin valikoimaan. Sen sijaan 2-haaraisia kuulokemikrofoneja löytyy pilvin pimein.

     Tosiaan suhteellisen pieni harmin aihe, mutta kuitenkin.

 2. Niin ja se ”normaali kahden” on poistumassa kokonaan, se on vanhaa teknologiaa ja uusimmissa koneissa sitä ei ole ollenkaan. Itse naputan 2 vuotta vanhalla koneella, eikä tässäkään sitä enää ole.

  • Kyllä niitä on edelleen, ihan uusissakin koneissa. Joistain merkeistä ja malleista niitä on vaihdettu, mutta ei likikään kaikista.