Kulutusjuhla

”Lihankorvikkeet”: Sitä parempaa, mitä enemmän muistuttaa lihaa

Porridege and Potatoes -blogissa tutkitaan ruokaa, ja siellä on testattu mm. mämmejä. Kesällä makutestiin pääsivät ns. lihankorvikkeet eli erilaiset tofut, tempeh, seitan ja quorn. Quorn nousi parhaaksi: ”In short, the more it tasted like meat the more people liked it. We can’t help it, most of us were carnivores.” (Mari Koo)

3 Comments

 1. En kyllä sanoisi, että quorn maistuu lihalta, mutta koostumus on kyllä lähellä. Se on minunkin suosikkini näistä jalostetuista kasviproteiineista.

  • Joo, se koostumus on lihaisa, ja varmaan siksi myös lihansyöjät tykkää: maku ei niin iso tekjä ehkä aina ole.
   Tällä viikollahan tämä opettaja valitti koulunsa quorneista ja soijaruuista: vähän säälittävää, että opettaja julkisesti haukkuu ilmaista ruokaa. Suuri merkitys on maustamisella, joten ehkä pitäisi kouluttaa lisää niitä keittäjiä sen sijaan, että motkottaa kasvisproteiinilähteistä ja vaatii lisää lihaa.

   • Ihmeellinen kirjoitus. o.O
    Tosin mietin kyllä itsekin välillä, että miksi kasvisproteiineista edes yritetään tehdä perinteisesti liharuokina pidettyjä ruokia. (Paras esimerkki, josta olen kuullut, on ”vegaaninen mustamakkara”.) Mutta ehkä se tosiaan on helpointa siten.
    Mainitsemasi tekstin kirjoittaja ei ole tainnut ihan ymmärtää, että kasvismoussakan idea ei ole peräisin siitä, että jauhelihassa olisi jotain vikaa. Sitä paitsi voin kertoa, että ei se jauhelihakaan maistu juuri millekään ilman mausteita. Kuulostaisi siltä, että kirjoittajaa ei paljoa kiinnosta kokeilla uusia ruokia ja raaka-aineita..