Kulutusjuhla

Tiukka vyötärökuminauha, joka oli lisäksi ommeltu liian tiukasti

Nollavaimo nurisee RATIA-merkkisen lastenpyjaman hankalasta vyötärökuminauhasta: ”Pienin on mallia ’pulkannaru’ eli ei ole kyse siitä, että tyypillä vatsaa olisi, josta syystä pöksyt ovat liian pienet. Ihan ovat sopivan pituiset (150 cm pöksyt 152 senttisellä tyypillä), mutta vyötärö niissä oli aivan järjettömän kapea. Niin, oli. Ei ole enää, kun vähän löystyttelin sitä vyötärökuminauhaa kynsisaksien kera. Ja siinä se mielenpahoitus sitten iski.

Minkä helvetin takia se kuminauha pitää ommella kolmesta kohtaa ja ihan perkeleen pienillä ja tiukoilla pistoilla kiinni siihen housun kaulukseen ?!! Kyllä vähempikin riittäisi, tai oikeastaan sitä ei tarvitsisi ommella kiinni ollenkaan itse pöksyyn. En ole meinaan vielä tähän päivään nähnyt yhtään pöksyn kuminauhaa, joka olisi omia aikojaan lähtenyt karkuteille sieltä vyötärö… kaistaleesta vai mikä kuja se nyt onkaan. Kyllä ne siellä pysyy niittaamattakin ja niitä on sitten helppo vaihtaa, jos on valmistaja pihistellyt nauhan pituudessa.” (Mari Koo, kiitos linkkivinkistä Kaisa K:lle)

1 Comment

  1. Harmittaahan se varmasti. Mulle on opetettu housujen teosta sen verran, että kuminauha pitää vielä tikata siitä päältä (siksakilla, että kuminauha pääsee kuitenkin vielä venymään), ettei se ala kiertämään kuminauhakujassa vaan pysyy tasaisesti suorassa.