Kulutusjuhla

Kulutuskriittisiä päiviä: Älä osta ja Älä osta mitään kysymättä jotain

Perinteistä Älä osta mitään -päivää vietetään perjantaina 29. marraskuuta. Tänä vuonna teemana on krääsätön joulu.

Nyt Facebookissa kampanjoidaan myös Älä osta mitään kysymättä jotain -päivää. Tätä päivää olisi tarkoitus viettää torstaina 28. päivä. Twitterissä tätä teemaa pohditaan #kysyensin -hashtagilla.

”Kokeile marraskuun 28. päivänä tätä: Kun ostat jotain, kysy samalla jotain tuotteen alkuperästä. Mitä vain. Pientä tai suurta, vakavaa tai hullua. Voi olla, että myyjä ei heti tiedä vastausta. Se ei haittaa. Hän ei ole vielä tottunut tällaisiin kysymyksiin. Aloitetaan totuttelu yhdessä!

On vain kaksi sääntöä:
1. Saa ostaa! (Se on hauskempaa kuin olla ostamatta mitään.)
2. Saa kysyä! (Aina ei mitenkään jaksa kysyä kaikesta. Yhtenä päivänä jaksaa!)”

2 Comments

  1. Mutta enhän minä muutenkaan osta useimpina päivinä lounasruuan lisäksi mitään. Ihme ajatus, että ihmiset ostaisivat päivittäin jotain tavaraa. Kenellä moiseen on aikaa? Kenellä tilaa varastoida ostoksensa? Kenellä aikaa käydä töissä hankkimassa rahaa ostamiseen?

    • No onhan se lounasruoka ostos, jonka alkuperästä voi kysyä. Eihän tuossa mielestäni ole oletuksena, että ihmiset päivittäin ostaisivat tavaraa, vaan että voi miettiä jonkun tavaran tai ruuan kyseistä päivää ajatellen ja sitten hankkia sen sekä kysyä samalla taustoista.