Kulutusjuhla

”S-ryhmän sovellus innosti käyttämään kuusi euroa, jotta saisin yhden bonuseuron”

pni poisti puhelimestaan S-ryhmän sovelluksen S-mobiilin, vaikka sovellus teki sen mitä piti ja oli näppärä käyttää: ”Kun sovelluksen lähes reaaliaikainen seuranta ilmaisi, että seuraava bonusprosenttitaso rupesi olemaan lähellä, kulutin vähän enemmän rahaa päästäkseni tälle uudelle bonusprosenttitasolle. Tämä vähän enemmän rahaa jonka käytin, oli kuusi euroa. Se bonusprosenttitaso jolle pääsin oli puoli prosenttia edellistä korkeampi. Jälkikäteen laskeskelin, että puoli prosenttia parempi bonus minun kulutustasollani on noin euron. Sovellus siis innosti minua käyttämään kuusi euroa saadakseni yhden.

Eihän siinä ole mitään järkeä minun kannaltani. S-ryhmälle tuollainen ylimääräisen rahan käyttäminen on hyvä juttu, tietenkin.” (Mari Koo)

1 Comment

  1. sen 6 euroa olisi voinut käyttää johonkin järkevään (esim. kuiva-aineisiin) ja saavuttaa silti se seuraava taso. Ei se sovelluksesta huonoa tee.