Janne Rentola harmittelee kuminalla maustetun näkkileivän katoamista: ”Kauhea epäilykseni kaupassa osoittautui todeksi: kuminalla maustetun näkkileivän valmistus on lopetettu. Tilanne on surkea. Viimeisinä aikoinaan tuota uljasta herkkua myytiin ns. pieninä pyöreinä. Ei se mitään, vaikka olikin tarpeetonta hifistelyä, aikaisemmin sitä sai nelikulmaisina levyinä riittävän suurissa paketeissa. Pyöreissä oli se hyvä puoli, että niissä oli joka palassa runsaasti vähän paistuneempaa reunaa, joka oli vielä aavistuksen parempaa kuin muu osa leivästä. [—] Joku Ajatusten Tonava on keksinyt myös hävittää Ylhäisten leivän, tuon toisen syömäkelpoisen näkkileivän, vaihtaa ensin muodon pyöreästä kulmikkaaksi ja pakkausmateriaalin paperista muoviin, sitten pakkauksen ulkonäon samaksi kuin kaikilla muillakin ja poistaa reseptistä tietenkin kuminan; asiakkaat eivät löydä enää leipäänsä ja ne, jotka löytävät, havaitsevat sen virheelliseksi ja lopettavat ostamisen, minkä jälkeen valmistus voidaankin lopettaa kannattamattomana. (Mari Koo, kiitos linkistä Kaisa K:lle!)