Kulutusjuhla

Pyörähuollon iso plussa: hinnat ja huoltojen sisällöt esillä nettisivulla

Huoltopalvelujen ostaminen ei aina ole helppoa: hinta-arvioita ei saa, arvio voi heittää lopullisesta hinnasta, eikä välttämättä oikein tiedä, mistä itse asiassa maksoi.

On siis hienoa, kun pyöräkorjaamo kertoo nettisivuillaan sekä yleisimpien huoltojen hinnat että niiden sisällön.

Siksi vein tänään pyöräni kausihuoltoon juuri avattuun, Helsingin Punavuoressa sijaitsevaan Pyöräpoli-pyöränkorjausfirmaan.

Olin havainnut Pyöräpolin mainoksen lähikaupan seinällä. Koska lähes vuoden vanha pyöräni kaipasi jo kipeästi huoltoa (tärkeä ensihuoltokin oli jäänyt teettämättä), pistin firman nimen ylös.

Tutkailin nettisivut ja totesin, että tätä yrittäjää haluan tällä kertaa kannattaa: hinnat kerrottiin selkeästi ja samalla myös sai jo etukäteen nähdä listan siitä, mitä huolto sisältää.

Ajelin pyöräni huoltopaikkaan, jossa minua tervehti ystävällisesti paikan pyörittäjä Joose Mikkonen. Hän tutkaili pyörääni ja kyseli perustietoja: onko ollut jotain erityistä vikaa, huoltohistoriaa jne.

Joose totesi, että normaalin kausihuollon (hinta 100 euroa) lisäksi tuskin tulee mitään lisäkustannuksia. Hän otti yhteystietoni ylös ja lupasi, että saan tekstiviestillä ilmoituksen muutaman päivän kuluttua, kun huolto on valmis.

Ensikäynnistä jäi siis hyvä fiilis. Olen noin kymmenen vuoden aikana asioinut useissa helsinkiläisissä pyöräkorjaamossa, ja useimmiten olen saanut asiallista palvelua. Mutta silti liian usein näiden kausihuoltojen yhteydessä on jäänyt olo, etten oikeastaan tiedä, mitä pyörälle on tehty.

Nyt haluan kerätä tämän pyörän huoltohistorian talteen ja säästää myös kuitit. Jos jostain syystä esimerkiksi haluan myydä pyörän muutaman vuoden päästä, niin on vakuuttavampaa, kun voin osoittaa, että pyörää on huollettu säännöllisesti ja tiedän, mitä huollot ovat sisältäneet. Tai jos pyörä varastetaan, niin kuitit toimivat tietysti myös jonkinalaisena merkkinä siitä, että pyörän arvo ei ole täysin romahtanut.

Pyöräpoli Facebookissa

Päivitys 20.4.
Pyörä on nyt huollettu ja kulkee hyvin! Pyöräpoli palveli hienosti loppuun asti: tekstiviesti ilmoitti torstaina pyörän olevan noudettavissa (vein siis huoltoon maanantaina). Noudin pyörän lauantaina, ja Joose palveli mukavasti ja asiantuntevasti myös noutovaiheessa.

pyöriä
Kuvan pyörä ei ole minun, mutta nappasin kuvan taannoin, kun havaitsin pyörän pyöräkellarissamme. Lähinnä minua kiinnostivat pyörän lisävarusteet.

5 Comments

 1. Minulle on myös tärkeää että pyörähuollon nettisivuilta (jotka pitää olla olemassa ja päivitetään säännöllisesti) löytyy hintatiedot. Oma valintani on ollut jo useiden vuosien ajan Haagan pyörähuolto, johon olen ollut erittäin tyytyväinen. Hinta-arvion saa pyörän viedessä ja se pitää erittäin hyvin paikkansa, valmistumisajan kohta kerrotaan etukäteen (nettisivuilta löytyy tietoa jonotilanteesta, ehdoton plussa) ja se pitää hyvin paikkansa (tekstiviestillä tulee tieto lopullisesti). Niin ja palvelu on ystävällistä 🙂 Tänä(kin) vuonna perheemme pyörät kävivät huollossa ja taas on kiva polkea (yleensä kyllä pyrin viemään pyörän huoltoon kauden päättyessä syystalvella, mutta viime vuonna jäi tekemättä).

  Toinen käyttämäni huolto on Mountainbikeshop Brahen kentän vieressä, josta ei siitäkään huonoa sanottavaa. Sijainti vaan ei ole optimaalinen itselleni.

  Tiedän että kotini lähistöllä (300m säteelllä) olisi kaksikin paikkaa, jossa pyörän saisi huollettua, mutta kun ovat sellaisia ”vanhan kansan pajoja” joista ei saa tietää mitään netissä, niin teen vähän pidemmän matkan paikkaan jolla on nettisivut.

  • Kiva kuulla hyvistä kokemuksistasi! Haagan pyörähuoltoa en muista koskaan käyttäneeni: viime vuodet olen asunut Viiskulmassa ja pyöränhuoltoreissut sijoittuneet lähimpiin korjaamoihin. Mutta se on totta, että nettisivut pitäisi olla ja niistä saada edes perushuoltojen hintatietoja. Sellainen ”Soita ja kysy lisää” ei ole näinä aikoina riittävää asiakaspalvelua.
   Syystalvi on fiksu aika huollattaa pyörä, mutta minultakin se jäi silloin tekemättä. Toisaalta olipahan nyt hyvä syy testata tämä vasta-avattu Joosen korjaamo.

 2. Toi kuvan punainen pyörä.
  Oliskohan ns kuumaa kamaa,kun on pitänyt olla uunikintaat ( lisävarusteet ) kädessä,
  kun pyörää on kellariin roudattu jäähtymään.Oliskos ilman kintaita näpit kärynneet:D:D

 3. Itse asioinut täällä.Kun on lähellä.
  Vuosaaren pyörähuolto.OY
  Yksityinen yrittäjä ja on palkattu lisäksi 2-3 työntekijää tarpeen mukaan,
  huolto,ym muihin tehtävin.

  + Myös käytettyjä pyöriä myynnissä.Vaihdossa uuteen pyörään otetaan käytetty,
  josta hyvitetään kunnon mukaan.
  + Hyvä asiakas palvelu.
  + Kohtuu hinnat.
  + Työnlaatu hyvää.
  + Henkilökunta.
  + Nouto ja kuljetuspalvelut.
  + Myös kalastustarvikkeita.

  http://www.vuosaarenpyorahuolto.fi/cms/index.php