Laatikko havaitsi, että Oululaisen rehellisenä suomalaisena leipänä markkinoidut hapankorput eivät olleetkaan kotimaista ruista: ”Oululaisen nettisivuilta löytyy pienellä kaivelulla lisää infoa raaka-aineiden alkuperästä. Parhaimmillaankin kotimaisen rukiin osuus Oululaisen leivissä on tällä hetkellä 50%. Puolet käytetyistä jauhoista tulee siis ulkomailta, esimerkiksi Puolasta ja Baltiasta. Tarkka alkuperä jää hämärän peittoon, sitä kun ei pakkauksittain paineta tai edes tarroiteta.

Onneksi Oululaisella ollaan kuitenkin huomattu tilanne (kiitos edelläkävijävalittajien):

Q: Miten voitte sanoa “Rehellistä suomalaista leipää”, jos raaka-aine ei ole kotimaista?
A: Kaikki Oululainen-ruisleivät leivotaan kotimaisella ammattitaidolla täällä Suomessa.

Q: Milloin Oululaisen ruis on kokonaan kotimaista?
A: Tavoitteemme on, että vuoteen 2016 mennessä kaikki Oululainen-ruisleivät leivotaan kotimaisesta rukiista.” (Mari Koo, kiitos linkistä Kaisa K:lle)