Janne Rentola ei arvostanut saamaansa laktoositonta juotavaa mansikka-limejogurttia: ”Maistettuani katsoin parhaaksi tutustua tuoteselosteeseen: ”Pastöroitu maito, vesi, sokeri 5,5%, mansikka 2,5%, maitojauhe, lime 0,5%, muunnettu maissitärkkelys, maidon kivennäisainetiiviste, luontaiset aromit, laktaasientsyymi, stabilointiaine (pektiini), porkkanatiiviste, punajuurimehutiiviste, happamuudensäätöaineet (sitruunahappo, kalsiumsitraatti), jogurttihapate.” Ei siis mitään suoranaisesti vaarallista, mutta eipä juuri mitään terveellistäkään, vaikka niin mielellään annettaisiin ymmärtää.

Tämänhän voi nyt purkaa vaikka niin, että on otettu esimekiksi puolitoista desiä kurria (sitä vaaleansinistä, rasvatonta maidontapaista), puolitoista desiä vettä, lusikallinen sokeria, yksi pieni mansikka, maitojauhetta, puoli teelusikallista limettiä, maissijauhoja, lisää toista maitojauhetta ja tippa sitä, tippa tätä, vähän kustakin purkista. Pektiiniä pitämään sakka vesivellin joukossa. Pannaan vähän laktaasientsyymiäkin ja toivotaan, että se pilkkoo laktoosin, ennen kuin joku pahaa-aavistamaton hotii tämän kitusiinsa. Tämä sotku on lorotettu muovipulloon ja ravistettu. Näin on saatu aikaan ”juoma”, joka näyttää ja maistuu kalkkimaalilta, josta ei ole ihmiselle mitään hyötyä tai iloa ja joka kaadetaan mahdollisimman nopeasti lähimpään viemäriin, niin että seuraaville sukupolville jää ihmeteltäväksi kova muovipullo, HDPE 2 eli siinähän kierrätät likaista polyeteeniä, kun keräystä ei näy, ei kuulu. (Mari Koo, kiitos linkistä Kaisa K!)