Kulutusjuhla

Mairean väkinäinen lisämyynti ei sovi apteekkiin

Heidin mielestä lisämyynti ei sovi apteekkiin: ”Myyjät joutuvat myymään oheistuotteita: jos asiakas hankkii mekon, häneltä pitää kysyä ”Tarvitsetko villatakin?” Jos ei tärppää voi vielä kokeilla ”Entäs sukkahousuja?”

Tapa on levinnyt apteekkeihin. Ostin Yliopiston apteekista Kefexin-kuurin. Farmaseutti kysyi maireasti ”Onko sinulla maitohappobakteereita?”. En halunnut ostaa kyseistä tuotetta. Farmaseutti ei lannistunut ”Tuleeko sinulle helposti hiivatulehdus?” (hiivatulehduslääkkeitä myydään ilman reseptiä).

Koen tuollaisen myyntihenkisyyden apteekkitoimintaan kuulumattomaksi. Apteekin hoitaminen on muutenkin erinomainen bisnes, ainakin suuren kaupungin paraatipaikalla. Voin olla väärässä. Ehkä Yliopiston apteekilla meneekin yhtä huonosti kuin Stockmannilla.” (Mari Koo)

3 Comments

  1. Tällaisessa tilanteessa farmaseutti on hienosti palvellut asiakasta kokonaisuutena ja tuonut rohkeasti omaa ammattitaitoaan esille. Kannustan vahvasti tarjoamaan asiakkaalle parasta mahdollista hoitoa ja asiakkaan itsensä päätettäväksi jää, jos haluaa antibioottiripulin tai normaalia suuremman riskin hiivatulehdukseen.

  2. Lopulta melko harva saa atibioottiripulin, eikä sitä voida mitenkään varmasti ehkäistä maitohappobakteereilla. Hiivatulehduskaan ei ole kaikkien ongelma ja lääkkeet ovat kohtuullisen arvokkaita. Voihan sen hiivatulehduslääkkeen hankkia jos tulehdus alkaa vaivata.

  3. Ja se jolla on tapana saada sivuoireita, osaa kyllä napata niihin tepsivät lääkkeet. Minua ärsyttää myös tuo apteekkien tuputtaminen.