Kulutusjuhla

Lapsi saa hyvää hoitoa julkisesta terveydenhoidosta eikä tarvitse maksaa kallista vakuutusta

Tehtävänimikkeenä Äiti -blogin Laura on tyytyväinen julkiseen terveydenhoitoon: ”Me emme ole vakuuttaneet lapsiamme. Olen aina luottanut että lääkäriin pieni ihminen pääsee silloin kun tarve on. Tämä oli eka kerta kun lääkäriä tarvitsimme ja kokemus oli kaikkea muuta kuin huono. Ajan sai nopeasti ja palvelu oli hyvää, mistä ne ihmiset aina oikein puhuvat? 2,5 äitivuoden aikana olen tasan kerran vienyt lapseni lääkäriin, tänään. Miettikää miten kipeäksi olisimme saaneet itsemme maksaa kalleista vakuutuksista, ja aivan turhaan. Maksan verorahoillani terveydenhuollosta, miksi en käyttäisi sitä tarpeen tullen? Neuvolasta tai hammashuollosta puhumattakaan. Ne vasta priimaa ovat olleetkin.

Viikonloppupäivystykset jonoineen ovat aivan varmasti eriluokkaa mitä tälläisenä arkipäivänä. Mietin siltikin, että onko meidän terveydenhuolto demonisoitu ihan turhaan? Ainakin lasten kohdalla. Jaksan meinaan edelleen uskoa että lasten kanssa kyllä pääsee nopeastikkin hoitoon. Ja itse olen maanantaina menossa lääkäriin ja ajan varasin eilen. Asia ei ole kiireellinen mutta voin todeta että siitä huolimatta ajan sain aika kivasti vain viikon päähän. Ja muutenkin koko elämäni aikana käytetyt julkiset palvelut terveydenhuollossa ovat olleet mainiota, vatsatutkimuksista synnytykseen.” (Mari Koo)

2 Comments

  1. Eli vakuutus on turha jos sitä ei tarviinutkaan? Ei taida tuo äiti ymmärtää mitä oikea tuska ja vastoinkäymiset voivat sairastelevan lapsen kanssa olla, silloin ei julkinen hoito aina riitä ja vakuutuksen ottaminen säästää tuhansia euroja.