Kulutusjuhla

Kuluttaja ilahtuu: kasvipohjaisia tuotteita alennuksessa lähikaupassa

Viime viikolla valittelin tänne blogiin sitä, että kasvispohjaiset tuotteet ovat huomattavasti kalliimpia kuin vastaavat eläinperäiset, eikä esimerkiksi tofua näy alekampanjoissa.

Onneksi sain heti viikonloppuna todistaa lähikaupassani, K-supermarket Fortunassa, että kasvipohjaisten tuotteiden alekampanjointi näyttää kasvavan. Tarjouksessa olivat sekä Plantin kasvipohjaiset juomat että tietyt Yosan kauravälipalavalmisteet.

Eiväthän nämä vieläkään halpoja ole, jos siis lehmänmaitotuotteisiin verrataan. Plantin kasvijuomat olivat 1,49 e/0,75 litraa eli selvästi kalliimpaa kuin tavallinen lehmänmaito. Minusta Plantin tuotteet ovat kuitenkin oikein hyvän makuisia: esimerkiksi soijajuoma hakkaa helposti Lidlin vastaavan, halvemman tuotteen, ja kaurajuomakin on omassa kategoriassaan erinomainen.

Yosan kookos-lime -pikkupurkit maksoivat 1,25 e / 2 kpl. Isot (maustamaton ja vanilja) olivat 1,50 e / kpl. Kookos-lime oli uusi makututtavuus, joka minun suuhuni oli ihan ok, mutta perheen muut jäsenet eivät pitäneet mausta.

Mutta tärkeintä oli siis havainto siitä, että nämä maitotuotteita korvaavat kasvipohjaiset tuotteet pääsevät taviskaupassa alennusten kohteeksi. Varmasti se samalla kertoo siitä, että yhä useampi kuluttaja valitsee kyseisiä tuotteita syystä ja toisesta, joten välillä kaupan kannattaa niillä myös kampanjoida. On selvää, että alennukset vaikuttavat kuluttajien halukkuuteen ostaa tuotteita. Vaikka rahallinen säästö ei ole suuri, niin tietysti alhaisempi hinta saa jonkin mielihyväyksikön hyrisemään ja minut ajattelemaan, että nyt teen hyvät kaupat.

Kasvispohjaisia_aletuotteita

1 Comment

  1. Yosalla on kookos-lime? Näkis jossain kaupassa, heti ostaisin!