Kulutusjuhla

Kallis fillari saa lisäturvaa lisävakuutuksella

Taloustaidon toimittaja Satu Alavalkama kirjoittaa fillareiden vakuuttamisesta: ”Kun vahinko sitten sattuu, vakuutuskorvaus saattaa yllättää pienuudellaan. Miksi?

Siksi, että asiakas ei aina muista, että vakuutusyhtiö vähentää korvausmäärästä asiakkaan omavastuun, joka on vähintään 150–200 euroa. Lisäksi pyörän käyttöiästä lasketaan ikävähennys, joka voi haukata korvauksesta 10–30 prosenttia. Polkupyörän enimmäiskorvaus on myös usein pienempi kuin tavallisen koti-irtaimiston. Tämä johtuu siitä, että polkupyörä luokitellaan kodin ulkopuolella säilytettäväksi tavaraksi, joka on helpommin pitkäkyntisten ulottuvilla.

Toivottavasti olet hankkinut itsellesi laadukkaan polkupyörän, joka tuo arkeesi hyvää mieltä ja liikkumisen helppoutta. Voit parantaa ajokkisi korvausmäärää kotivakuutuksessa hankkimalla pyörälle lisävakuutuksen. Lisävakuutuksen saa sopuhinnalla, noin 17–30 euron vuosimaksulla.
[- – -] Lue vakuutusehdot tarkasti. Kun pyysin Taloustaito-lehdelle tarjoukset noin 5 000 euron arvoisen polkupyörän vakuuttamisesta, löysin suuria eroja vakuutusyhtiöiden ehdoista. Vertailin keskenään kuutta yhtiötä.

Vertailussa kattavimman kotivakuutusturvan 5 000 euron pyörälle tarjosi Fennia.” (Mari Koo)

2 Comments

  1. Kaverini K. lukitsee aina (lukitussa tilassakin 🙂 kolmella lukolla. EI ole varastettu. Kaikkien muiden kaverien fillarit viety vähintään kertaalleen.

  2. Kiva nähdä, että blogini pääsi tälle sivustolle. Kiitos ylläpidolle! Kolme lukkoa on tosiaan usein tarpeen, jotta pyörän rungon saa kiinni tukevaan rakenteeseen ja vanteet kiinni runkoon.