Oman muuttoni myötä olen taas päätynyt hankkimaan käytettyjä huonekaluja ja muuta tavaraa. Nyt lienee paikallaan listata käyttämiäni ostokanavia.

Huuto.net. Asemansa vakiinnuttanut nettihuutokauppa, josta ainakin pääkaupunkiseudulla asuva löytää runsaasti käytettyjä huonekaluja ja muuta kodin tavaraa (ja tietysti kaikkea muutakin kirjoista tietokoneisiin ja leluista vaatteisiin). Itselläni ei kertaakaan ole ollut mitään ongelmia kaupanteossa tätä kautta. Tällä kertaa Huuto.netin kautta löytyi mm. kapea avohylly, futon-patja ja 70-luvun seinäkello.

OstaMyy.com. Sanomalehtien osto- ja myyntipalstoja muistuttava sivusto. Sivut kaipaisivat toki vielä viilausta, mutta toki täältäkin voi löytää sopivaa ostettavaa. Minun hankintani näiltä sivuilta oli viitisen vuotta vanha pyykinpesukone, josta maksoin 50 euroa.

– HOAS:n (Helsingin Opiskelija-asuntosäätiö) Kirppis-sivut. Myynnissä sekalaisesti huonekaluja, voi jättää myös osto- ja lahjoitusilmoituksia (eli jos haluaa eroon vanhoista tavaroista, niin tätä kautta voi löytyä sopiva kohderyhmä). Minulle löytyi täältä pieni keittiön pöytä kahdeksalla eurolla.

– Helsingin yliopiston Ilmoitustori. Ilmoituksia voivat jättää yliopiston henkilökuntaan tai opiskelijoihin kuuluvat, mutta ostotarjouksen voi tietysti tehdä kuka tahansa.

Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskus. Itse olen käynyt Espoon Mäkkylän ja Helsingin Kyläsaaren myymälöissä. Molemmissa on esim. paljon tuoleja, sohvia, pöytiä sekä kirjahyllyjä. Hinnat ovat kohtuullisen edulliset, ja jos on valmis hieman kunnostamaan huonekaluja, niin kierrätyskeskuksessa voi tehdä hyvin löytöjä. Kyläsaaressa myydään myös huollettuja ja testattuja kodinkoneita, joille saa kuukauden takuun. Kyytiin lähti pari maalausta kaivannutta tuolia (6 e/kpl) ja pieni mikroaaltouuni (20 e).

Lisäksi Helsingissä on tietysti lukuisia muitakin kirpputoreja ja vanhan tavaran myymälöitä, mutta en ole nyt itse ehtinyt niille kiertämään. Nettimyyntipaikkojen etu onkin juuri se, ettei kotikoneelta tarvitse lähteä muuta kuin hakemaan se tavara. Monilla ihmisillä on jo digikamerat, joten huonekaluista saa useimmiten kuviakin. Myös tavaroiden kotiinkuljetus saattaa onnistua myyjän avulla.