Kulutusjuhla

Kengät vaativat suutaria

Ostin jokin aika sitten alennuksesta punaiset biletyssaappaat, kun halvalla (29 euroa) sain. Jo kaupassa katsoin, että kenkien korkolaput ovat tietysti sellaiset, että ne on vaihdettava pikimmiten, ja samalla mietin, että sileä pohja ei ainakaan edistä pystyssäpysymistä. Testi-iltana olikin sitten todettava, että kivilattialla kengät liukuivat turhan liukkaasti.

Niin sitten vein kengät suutarille ja pyysin uudet korkolaput sekä pitävämmät pohjat. Hintaa tälle tuli 27 euroa, eli lähes yhtä paljon kuin mitä saappaat maksoivat.

Olisiko siis kannattanut samantien ostaa vähän kalliimmat kengät, joita ei olisi tarvinnut heti huollattaa suutarilla käyttökelpoisiksi? Ehkä, mutta vastaavia punaisia saappaita ei olisi tainnut löytyä edes kalliimpana kovin helposti.

Sitä paitsi nykyisin monet naisten kengät taitavat olla sellaisia, että vähintään ne korkolaput on käytävä vaihdattamassa suutarilla kestävämpiin jo heti kaupan jälkeen. Turhauttavaa toimintaa, ja olisin kyllä valmis maksamaan kympin enemmän jo heti kaupassa, jos ne korkolaput olisivat jo ostettaessa laadukkaat. Ns. laatukengissä tilanne on tietysti parempi, kun kengissä on ollut varaa panostaa yksityiskohtiin.

Kysyin suutarilta myös saapaslestejä. Ei löytynyt, eikä kuulemma kannata pitää niitä myynnissä, kun kysyntä on niin pientä. Luulisin kuitenkin, että koska saappaita ostetaan nyt niin paljon, niin joku muukin haluaisi pitää arvokaammat jalkineensa (enkä tällä nyt tarkoita näit punaisia biletyssaappaita) saapaslesteillä kuosissa. Ne paperi- ja pahvitötteröt saappaiden sisään tungettuna eivät nimittäin näytä kovin hyvältä, vaikka saman asian ehkä ajaisivatkin.

Muut kuluttavat blogistit:

Oopa esitteli osan kengistään kuvan kera. Petjalla on ongelmia Elisan kanssa. Vaanilassa kehutaan Danonen viljajogurttia. Muun muassa Pää auki ja Tommi kommentoivat viime viikolla esiteltyjä, tulevia alkoholin myyntirajoituksia.

6 Comments

 1. Vähän suutarina sanoisin, että alle 100€ kenkiä ei kannattaisi alkujaankaan ostaa.

  Sen hintaiset kengät ovat saman verran kenkiä, kuin kristallit timantteja.

  Mikä on kvgccgs?

 2. Joo, en noita halpoja kenkiä ostakaan arkikäyttöön, mutta sitten juhlakengät on eri asia, kun niiden käyttökerratkin saattaa muodin muutosten myötä jäädä vähäisiksi. Ahkeraan käyttöön tulevien kenkien laatuun kiinnitän paljon enemmän huomiota, ettei sitten tarvitse itkeä liian pian, kun kengät repsottaa. Siispä niistä sitten maksankin. Mutta noihin bilehilekenkiin on niin helppo repsahtaa!

  kvgccgs on qmgtfr:n ilkeä velipuoli.

 3. Tämä herättää minussa suurta ihmetystä naisten vaatteiden maailmassa.

  Juhlakengät saavat olla halvat, kun taas arkikengät saavat maksaa?

  Mielenkiintoista on muutoin se, ettei Helsingistä taida saada nyt laisinkaan miesten juhlakenkiä. Samoin miesten pukukenkiä saa vain muutamasta liikkeestä, joista yhdessä saa niin huonoa palvelua, etten kuuna aurinkona menisi sieltä ostamaan mitään.

  oqigshvj sulle!

 4. Juhlakengät saavat olla halvat, koska ei niitä välttämättä tule käytettyä kuin pari kertaa: muoti ja maku muuttuu, eikä minulla ainakaan ole kovin usein juhlia, jonne tarvitsisi edes korkokenkiä.

  Arkikengät käyvät yleensä baarireissuillekin, ja niitä sitten pidetään montakymmentä päivää vuodessa, joten siksikin niiden on kestettävä ahkeraa kulutusta toisin kuin juhlakenkien.

  Usein ostan noita iltamenokenkiä myös kirppikseltä, sellaisia naisellisempia viehättäviä ja laadukkaita kenkiä kun on tehty joskus vuosikymmeniä sitten. Niitä voi sitten tarvittaessa käydä suutarilla vähän fiksailemassa ja on silti edullista.

  xujsg takaisin!

 5. Tuttua on tuo korkolappujen vaihtotouhu minullekin. Itse asiassa joissain kengissä on sellaiset laput alkuaan, että niillä jos yhden illan kulkee, niin alkuperäinen korkolappu on sen jälkeen ihan kasassa. Ihan kuin se olisi tehty jotain kertakäyttöä varten.

 6. Hurina: Minulla on mielikuva siitä, että joissakin kenkiä myyvissä kaupassa on nykyisin joku lappukin siitä, että korkolaput kannattaa vaihdattaa pian.

  Luulisi, että nämä kaupat voisivat tehdä jonkun sopimuksen läheisen suutarin kanssa esim. niin, että kaupasta saisi vaikka euron alennuskupongin korkolappujen vaihtamiseen tai sitten kengät voisi jättää kauppaan samantien ja liike toimittaisi ne korkolappujen vaihtoon.