Kulutusjuhla

Digikuvista paperikuvia

Eilen tuli puhuttua kaverin kanssa, miten digikuvista saa paperisia.Ystävä oli käyttänyt NetAnttilan palveluita. Kuvat sai kuulemma hakea omasta Anttilasta ja tiedostojen siirtoon käytetiin Anttilan omaa ohjelmistoa. ”Valokuvaajana” suosittelen kahta paikkaa:

1. Fotonetti

Oma suosikkini on Fotonetti. Kyseinen palvelu tarjoaa kuvia erittäin edullisesti ja nopeasti. Web-pohjainen tiedostojen latausjärjestelmä on helppokäyttöinen. Siitä suuri plussa. Ennätys on ollut, että 14.20 tilatut kuvat ovat tulleet omaan postilaatikkoon 8.45 muun postin mukana. Laadussa ei ole haukkumista, mutta kovin suuria suurennoksia ei Fotonetistä saa. Erikoisuutena on panoramakuvat jopa 30x90cm saakka. Kuvat ovat myös asiallisesti pakattuna pahvilaatikoihin. Kanta-asiakkaille on viikottaisia tarjouksia.

10×13 kuvat a 0.16e, lähetyskulut 1-25 kuvaa 2.20e ja 26-170 kuvaa 3.50e, 50 kuvaa=11.50e

2. Ifi

Ifiltä olen tilannut vain suurennoksia. Paperinlaatu on Fotonettiä parempaa ja ICC-profiilia päivitellään useammin. IFI:n käyttämän tiedostojen siirto softa on kuitenkin epämiellyttävä käyttää. Niinpä Fotonettiä onkin tullut käytettyä useammin. Jos kuitenkin tarvitsee laadukkaita tai suuria vedoksia, niin IFI on siihen erittäin hyvä vaihtoehto.

10×13 kuvat a 1-100 kpl 0,19 yli 100 kpl 0,16, postikulut alkaen 1.99e, 50 kuvaa= ~11.50e

Muitankin vaihtoehtoja on. Nämä kaksi tuntuvat kuitenkin hallitsevan harrastajakuvaajien (ja ammatti?) markkinoita. Onko jollain vielä muita paikkoja tarjota?

7 Comments

 1. Tekniikan Maailma, tuo kaikkien tekniikanmaailmojen kantaisä, testasi paperikuvapalveluja viime vuonna. Siinä TOP-5 oli:

  http://www.fotoyks.fi (****)
  http://www.pixum.com (****)
  http://www.fotonetti.fi (****)
  http://www.fotokioski.net (***)
  http://www.ifi.fi (***)

  Ei mulla muuta sanottavaa ollu.

 2. Muistini mukaan myös Tietokone-lehdessä vertailtiin näitä hiljattain.

  Mistä avaankin sivupolun: Olen suunnitellut, että keräisin kaikenlaisten tuotetestien tuloksia yhteen nettisivulle, josta aina löytyisi viimeinen sana. ConsumerSearch harrastaa moista USAssa, mutta en ole kuullut täkäläisestä palvelusta. Onko kukaan muu kuullut?

 3. This is a wonderful wealth of information. Good Luck!

 4. Just whant to say HI! I love this place!

 5. Just whant to say HI! I love this place!

 6. Exelent! Good work! Please visit my homepage: