Kulutusjuhla

Äitienpäivälahjaksi moskiittoverkko tai vuohi

Hesarin Kuukausiliitteessä kerrottiin World Visionin Lahjaksi lehmä -kampanjasta. Jutusta innoittuneena päätin, että tänä vuonna äitini saa äitienpäivälahjaksi jotain muuta kuin perinteisen kirjan.

World Visionin sivuilla voi ostaa mm. moskiittoverkon (10 euroa), koulutarvikkeita (25 e), terveystarkastuksen kymmenelle lapselle (30 e), pätkän vesiputkea (50 e) tai sitten vaikka sen lehmän (400 e).

Kirkon Ulkomaanapu kaupittelee mm. koulupukua (5 e), vuohta (15 e), hamekangasta (20 e) ja kodin perustarvikkeita (40 e).

Molemmissa kaupoissa voi maksaa verkkopankkia hyödyntäen. Maksamisen jälkeen lahjan saajalle voi pistää menemään sähköisen postikortin. Molemmat järjestöt toimittavat myös perinteisen kortin kotiin, jos sen haluaa. World Vision tarjoaa lisäksi tulostettavia korttipohjia. Äitienpäiväksihän toki sopii se, että itse askartelee sen perinteisen onnittelukortin loruineen.

”World Vision on kristillis-humanitaarinen kehitysyhteistyöjärjestö ja maailman suurin kummilapsijärjestö. Sen tehtävänä on palvella maailman heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä, erityisesti lapsia, etniseen alkuperään tai uskontoon katsomatta.”

”Kirkon Ulkomaanapu (KUA) on Suomen suurimpia kehitysyhteistyön ja katastrofiavun järjestöjä. Teemme työtä taataksemme maailman köyhimmille ihmisille elämän perusedellytykset kuten riittävän ruoan, puhtaan veden ja koulutuksen. Tavoitteenamme on pysyvän muutoksen aikaansaaminen. Autamme ihmisiä etniseen taustaan, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta.”

Toki kannattaa muistaa myös muut avustus- ja hyväntekeväisyysjärjestöt: lahjan voi antaa myös lahjoittamalla rahaa omaan arvomaailmaan sopivalle organisaatiolle. Monet järjestöt myös myyvät netin kautta tuotteita, joiden tuottoa käytetään toiminnan tukemiseen

5 Comments

  1. Ostin juuri äidilleni äitienpäivälahjaksi vuohen, joka toivottavasti pian käyskentelee kehitysmaassa tuottaen iloa ja toimeentuloa jollekulle puutteenalaiselle.

    Kuukausiliitteen juttu lahjalehmästä liikutti kyyneliin. Vaikka ei ihan sillä intensiteetillä kuin kerran, kun annettiin 60-vuotislahjaksi oikea sika. Se sai nimekseen Lahja-possu ja eli pulskasti kunnes päättyi syksyllä pataan. Vaikkei lahjan saaja varsinaista ravinnonpuutetta kärsinytkään.

  2. Hieno idea! Vaivastalon emäntä saakin lahjansa tällä kertaa tuossa muodossa. Kiitos!

  3. Tässä lahjassahan on sekin hyvä puoli, että sen ehtii ostamaan muiden kauppojen jo sulkeuduttua, eikä itse tarvitse liikahtaa koneelta mihinkään. 🙂

  4. Eläimien hankkimisessa on se ongelma, että ne saattavat syödä paljon enemmän sitä ruokaa, mitä ihmiset itsekin voisivat käyttää ravinnokseen. Me ostettiin kavereiden kanssa jouluna pulpetteja.

  5. Elena: totta tietysti tuokin. Minulta lähti sitten loppujen lopuksi lahjana pätkä vesiputkea.