Kulutusjuhla

Tahdon puolen litran viinipakkauksia

Viime talvena Tallinnan reissulla huomasin alkoholihyllyssä puolen litran kokoisia, pahvisia viinipakkauksia. Toki viiniä oli pistetty myös moniin muihin eri pakkauskokoihin.

Jo silloin ajattelin, että esimerkiksi pikinille olisi kätevää ottaa mukaan tuollainen parin-kolmen lasillisen suuruinen pakkaus: ei paina paljon eikä jää pulloa jätteeksi, ja lisäksi puoli litraa viiniä on usein ihan riittävästi.

Valitettavasti Suomen Alkossa pienin pahviviinipakkaus on litran kokoinen. Uskoisin kuitenkin, että hanaviinien suosion myötä myös pienemmät pakkauskoot olisivat kysyttyjä.

Jokin aika sitten luin myös artikkelin, jossa kerrottiin tölkkioluen ja -siiderin kasvattavan suosiotaan. Tähän on taatusti syynä nimenomaan pulloa kätevämpi, siis ennen kaikkea kevyempi, pakkaus.

4 Comments

 1. Niin nojoo…pullon sijasta tulee pahviroskaa jota jo muutenkin mäyräkoirien ansiosta tulee. Epäilenpä, ettei nuo pahvipakkaukset nimittäin niin hyvin päädy kierrätykseen kuin lasisiset.

  Minä taas haluasin niitä muovisia, 6-12 pullon koreja. Olisivat käteviä piknikillä ja pullot olisi helppo viedä niissä takaisin kauppaan.

 2. Mä en tiedä mitä mä haluan.

  Eli toisinsanoen mikä olisi sopiva kompromissi kätevyyden ja kierrätyksen välimaastossa. Itse ehkä lämpeisin myös pienemmille pahvisille käytännöllisyyden kanssa. Tosin ilmainen pullohuolto kyllä näemmä pelaa jokaisessa puistossa kassimummujen muodossa.

 3. Olen itsekäs ja suosin ehdottomasti sitä kevyempää pahvipakkausta. Puistoihin voitaisiin kuskata myös astiat pahveille, niin eiköhän ne saataisi kiertämään paremmin (tiedetään, maksaa ja on hankalaa, mutta silti!).

  Ylipäätään roskiksia saisi puistoissa olla nykyistä enemmän, vaikka tietysti niistä kaupungille tai muulle taholle kustannuksia kertyisikin: masentaa vain ne täyteen ahdetut puistoroskikset ja niistä pitkin ja poikin leviävät roskat.

 4. Italiassa on mukavia 3 litran viinipulloja.
  Ei tartte olla viiden minuuton välein vääntämässä korkkiruuvia.
  Ja kun on pullon juonut, ei ihan heti tartte uutta avata.