Kulutusjuhla

Lupausten toteuttaminen

Kävin tuossa pari viikkoa sitten Killerirockissa. Olin paikalla töiden merkeissä, mutta silti tutustuin festarin tarjontaan netissä etukäteen ja kävinpä sitten festaripäivänä bändejä katsomassa.

Etukäteen järjestäjät lupasivat, että kahden lavan ansiosta ”musiikki soi koko ajan”. Eipä soinut. Aikataulu (jota ei saanut mistään etukäteen) oli rakennettu niin, että molemmilla lavoilla bändit soitti käytännössä päällekkäin ja välillä oli pitkiä aikoja, ettei missään soitettu. Kruununa oli tunnin ja 20 minuuttia kestänyt tauko pääesiintyjien Kwanin ja Lordin välillä. Mutta ehkäpä tauon tarkoitus oli saada ihmiset käyttämään anniskelualueen palveluita hyväkseen. Lopulta Lordi tuli, veti viisi biisiä ja lähti Lontooseen.

Jos olisin tapahtumaan lipun ostanut, niin olisin vaatinut rahojani takaisin. Ennakkolupauksia rikottiin aikataulutuksen lisäksi aika monessa muussakin asiassa: screenejä ei näkynyt, ei ollut ”sellaiset bileet joita ei olla ennen nähty”, eikä festarialue (ravirata) asfaltteineen ollut kauhean mieluisa. Ja kaiken lisäksi ihmisten kyselyihin keskustelufoorumilla koskien aikatauluja yms. ei vastailtu.

Itsekin tapahtumia järjestävänä en oikein jaksa ymmärtää tuota ”tämä on hienointa ja parasta ikinä” -asennetta, kun järjestetään tuiki tavallista festaria. Ensimmäisellä kerralla varmasti tulee yllätyksiä ja olisin valmis antamaan ne anteeksikin, jos vain asenne olisi erilainen. Nyt anteeksiantoa ei tipu, joten ainakaan pariin vuoteen en mene kyseiseen tapahtumaan.

Lisäys: Järjestäjät myös mainostivat, että heidän nettisivuilla on käynyt puolessa vuodessa yli miljoona kävijää. Yeah right.

2 Comments

  1. “sellaiset bileet joita ei olla ennen nähty” voi tietty hyvinkin olla, emmä ainakaan muista olleeni missään noin huonosti järjestetyssä ikinä…

  2. Hmm…nyt kun miettii niin ei noin huonosti järjetettyjä festareita tule mieleen. Paitsi joku DBTL oli aika kummallinen kun bändit soitti toisella puolella jokea ja yleisö oli toisella puolella. Ehkä tuo oli joku turkulainen juttu, jota en ihan ymmärtänyt.
    Ja ettei nyt tule liian mustavalkoista kuvaa tuosta Killerirockista, niin oli siellä hyväänkin: paljon vesivessoja, a-oikeudet, isot anniskelualueet ja festariksi siistiä.