freitag bag.jpgKävin viikonloppuna Fiskarsin REMIX-kesänäyttelyssä. Sen teema on ideoiden, materiaalien ja käsitteiden uudelleenkäyttö. Näyttelystä jäi positiviinen fiilis. Yksi hienoimpia esillä olleita ideoita oli suomalaisten Durat-kalusteiden lisäksi sveitsiläisen Freitagin laukut ja lompakot, joita yritys kierrättää rekkojen pressuista ja autojen turvavöistä. Näyttelytilan yhteydessä olevasta kaupasta sai luonnollisesti ostaa ko. tuotteita. Ostin pienen ”Dylan” -luottokorttikukkaron. Se oli juuri sellainen, jota olen aktiivispassiivisesti etsinyt jo pitemmän aikaa. Ja kaupan päälle sain vielä rekkapressun autenttisen, lähinnä kuvottavan, hajun. Todennäköisesti kukkaroni oli aiemmassa elämässään toiminut norjalaisen turskarekan peitteenä.

Ainoa asia, joka jäi kaivelemaan oli Freitag-tuotteiden korkea hinta. Ostamani kukkaro oli tuoteperheen halvin, mutta 26 euroa on kova hinta periaatteesta ja designista. Sama pätee myös näyttelyssä esillä olleisiin Globe Hopen vaatteisiin. Yksinkertainen t-paita oli hinnaltaan 40 euroa. Jos raaka-ainekustannukset ovat pienet, niin olettaisi että hinnat olisivat kilpailukykyisempiä vaikkei massatuotannosta puhutakaan. Ehkä silloin monet empijät päätyisivät taivastelun sijaan ostamaan kierrätystuotteita.