Kulutusjuhla

Cityshopparius ei luonnistu

Olen tämän vuoden ajan kantanut lompakossani Cityshoppari-korttia, jolla luvataan ties minkälaisia etuja ja alennuksia. Periaatteessa etujen lista on pitkä ja vakuuttava, mutta käytännössä korttia en ole kovin paljon hyödyntänyt.

Yksi ongelma tällaisissa etukorteissa on se, että monet palvelut tarjotaan tyyliin ”kaksi yhden hinnalla”. Harvemmin olen liikkeellä kavereiden kanssa niin, että voisi poiketa kahdestaan vaikka ravintolaan syömään. Itse asiassa jollekin vähemmän hyvälle ystävälle on hieman noloakin ehdottaa, että mennäänkö sinne ravintolaan, kun siellä saisin tietyt kaksi ruoka-annosta halvemmalla.

Toinen ongelma on se, että kortin käyttö yksinkertaisesti unohtuu. Vaikka Cityshopparin listalla on lukuisia palveluita, niin ei se silti Helsingin kokoisessa kaupungissa ole mitenkään kaikenkattava etukortti.

Kolmas tekijä kortin vähäisessä käytössä on se, etteivät ne edut loppujen lopuksi ole niin hyviä, että varta vasten niiden vuoksi lähtisi toisella puolelle kaupunkia kasvohoitoon. Saman alennuksen voi saada usein ihan yrityksen normaalin kampanjan myötä.

Lisäksi olen tietyissä asioissa, kuten kampaajalla, nykyisin varsin uskollinen asiakas. Vaikka kortin ansiosta saisi saman työn jossakin toisaalla halvemmalla tehdyksi, niin silti maksan mielelläni euroja vakiopaikassa. Kantapaikkaa, ei ravintolaa eikä kampaajaa, ei kuitenkaan pelkästään etukortin tarjousten vuoksi halua vaihtaa.

4 Comments

  1. Suuri syy tällaisen korttien käyttämättömyyteen on myös huonot mainosmerkinnät. Eli kassalla on kyllä ne viisi miljoonaa pankki- ja luottokortin kuvaa ja ne kissankorkuiset meiltä-saat-plussaa-ja-bonusta, mutta ei mitään tyyliin ”cityshoppaajan kauppa” tms..

  2. Totta, kyllä noista voisi olla vähän selkeämmät tiedot esillä muistin virkistykseksi. Joissain liikkeissä aitaa olla jotkin pienet Cityshoppari-logot esillä, mutta voisi se tieto edusta olla huomattavasti paremminkin näkyvillä.

  3. Parasta CityShopperissa on se, että sillä saa Painobaarista halpaa kaljaa. Itsellä ei moista korttia ole, mutta onneksi melkein kaikilla kavereilla (joita kaljanjuonti joka tapauksessa edellyttää) on.

  4. Kahvilla on zopparin voimin käyty, siinä ne etujen hyödyntelyt.