Kulutusjuhla

Antikvariaatit netissä

Antikka.net on palvelu, jonka kautta voi kätevästi etsiä ja ostaa kirjoja ympäri Suomen olevista antikvariaateista.

Oman testaukseni mukaan homma toimii kätevästi: kirjoilla on kuntoluokitukset, hinnat kilpailukykyiset (usean kaupan mukanaolo pitää oletettavasti hintatasoa kurissa) ja toimitukset pelaavat.

Antikvariaattien yksi hienous on tietysti löytöjen tekeminen, mutta joskus haluaa juuri jonkun tietyn teoksen. Siihen nettipalvelu on mainio.

4 Comments

 1. Oikeasti parhaat löydöt tekee syrjäkujien divareista ja kirppareilta. Monet PopuLAARIssani esitellyt lehdet ja kirjat on hamuttu löytölaatikoista, eurolla tai alle – jotkut jopa ilmaiseksi! Tosin nyt varmaankin vanhojen Kaari Utrioiden hinnat nousevat varmasti, kun niiden upea kansitaide on vihdoin huomioitu…

  Tosiaankin, minunkin mielestäni nettiantikat sopivat parhaiten ”paikkojen” hakemiseen, eli jos sarjasta puuttuu jokin tietty osa niin silloin kohdetta kannattaa käydä hakemassa niiden sivuilta. Huuto.net on menettänyt viehätystään, koska siellä hinnat ovat nousseet aivan hurjiksi – usein jo lähtöhinnaltaan.

  Harmittaa silti, että usein netissä jätetään mainitsematta, ovatko kirjassa kansipaperit tallella; samaten tarkka painos pitäisi kertoa ja kaikki mahdolliset viat. Kuten ennen sanottiin kirjeenvaihtoilmoituksissa: Kuva ois kiva ylläri! Edestä ja takaa.

  Ai niin.

  .:Kulutusjuhla on yksi parhaista suomalaisista blogeista. Jatkakaa samaan malliin. [Tag: kehut]

 2. Löytämisen riemu on aina hieno tunne, oli sitten kyseessä mikä tahansa itselleen jollain tavalla arvokas tavara.

  Huuto.net ei enää minustakaan toimi samalla tavalla kuin ennen. Kyseinen sivusto vaatisi muutenkin kunnollista uudistusta ihan käytettävyydenkin vuoksi.

  Se on totta, ettei netin kautta useinkaan saa kaikkia yksityiskohtia tietoonsa.

  Ja kiitos kehuista, lämmittävät kovasti! PopuLAARIkin on vallan hieno!

 3. Tämä on palvellut musadiggareita jo vuosia.

 4. Huomautus edelliseen: Antikka.net ei ole enää entisensä, sillä se on huhtikuussa 2008 myyty muutamalle kauppiaalle, ja valtaosa entisistä kauppiaista (yli 40) on siirtynyt uuteen nettikauppaan http://www.antikvaari.fi. Mikään ei ole siis niin varmaa kuin muutos!