Kulutusjuhla

Irtoteetä myös ruokaravintoloihin

Teen suosion kasvusta on puhuttu niin paljon, että luulisi jo keskitasoisten ja sitä parempien helsinkiläisravintoloiden heränneen sitä tarjoamaan. Mutta käytännön kokemus osoitti hieman toista.

Lounas ravintola Loisteessa oli mainio. Seuralaisen kysellessä jälkiruokateestä vastaus oli, että haudutettuna löytyy Earl Greytä ja pusseina saa erilaisia makuja. Koska toiveena oli päästä valitsemaan mieleistä irtoteetä, juoma päätettiin nauttia toisaalla.

Siirryimme maantasalle ja kadun toiselle puolelle Seurahuoneelle. Palvelemaan tullut tyttö (nimikyltissään merkintä ”Harjoittelija”) vastasi kysymykseen siitä, onko tarjolla hyvää teevalikoimaa, että kyllä meillä useita laatuja on ja toivottavasti niistä sopiva löytyy.

”Ahaa, irtoteenä siis?”

”Pussiteenä vain.”

Koska enää ei ollut järkeä lähteä metsästämään uutta paikkaa, istuimme alas ja valitsimme teet loppujen lopuksi mielikuvituksettoman pussiteevalikoiman (Liptonin makuteet ja yhtä vihreää lajia) joukosta.

Seuralainen antoi tarjoilijalle myös palautteen siitä, että teehen olisi syytä panostaa.

Ilmeisesti saman kommentin voisi antaa monelle muulle ravintolalle. Useimmissa kahviloissa jo on mahdollisuus valita mieleisensä irtotee, joten palvelun ei luulisi olevan mahdotonta ruokaravintoloissakaan.

Vaikka en itse mikään teefriikki olekaan, niin silloin, kun sen ravintolassa juon, niin mielellään jotain muuta kuin perus-Liptonia, kiitos!

6 Comments

 1. Aivan. Olen huomannut saman. Olenkin miettinyt, että minkälainen haloo nousisi, mikäli kahvilassa olisi tarjolla vain pikakahvia. Veikkaan, että olisi kahvilan pitäjällä pian ammatinvaihto edessä. Kuitenkin teen suhteen voi olla jopa kohtuullisen laadukas kahvilakin aivan onnettomassa jamassa. Onneksi Tampereella ainakin hyvää teetä saa (tai sai vähän aikaa sitten) Klubilta.

 2. Itse en ole intohimoinen teen juoja vaan yritän parantaa kahvimaailmaa.

  http://janne.blogit.kauppalehti.fi/2006/12/15/emy-perjantain-kahvilakulttuuria-miia/

  Mielestäni monessa paikassa on kuitenkin kohtalainen valikoima irtoteetä.

  Istun juuri nyt täällä Caruselin pöydässä tuplaristretto edessäni, mutta kävin vilkaisemassa teevalikoimaa. Tarjolla kuutta erilaista irtoteetä, 2 valkoista, 2 virheää ja 2 mustaa.

  Onko se nyt sitten paljon tai vähän, hyvin tai huonosti – kertokaa te.

 3. Carusel kuulostaa hyvältä teen suhteen. Valkoista teetä! Ovat ajan tasalla.

 4. Kuten mainitsin, niin useimmissa Helsingin kahviloissa (ainakin keskustassa) on varsin hyvä teevalikoima. Mutta tässä tapauksessa kyse oli nimenomaan ”paremman tason” ruokaravintoloista. Niissä kuitenkin useimmiten löytyy se espressokone jne, joten irtoteehen panostaminen sen rinnalla ei olisi iso homma.

  Eiköhän esimerkiksi tuo Caruselin valikoima useimmille teennauttijoille jo kelpaa!

 5. Suihkussa tajuaa…

  Enhän minä Caruselissa istunut, kun tuota aikaisempaa kommenttiani kirjoitin! Carusel tuolla rannassa on kiinni ja aukeaa vasta 1.2. 2007.

  Ristrettoa join ja teelistaa luin Cafe Ursula Aleksin 5. kerroksessa.

  Älkää siis lähtekö rantaan teetä juomaan!

 6. Edullinen, sympaattinen ja varmasti asiantunteva teehuone löytyy Eläinmuseon takaa Kahvila Soihdusta. ks. http://www.soihtu.org/teehuone

  disclaimer: olen osakas ko. paikan omistavassa, tuottoa tavoittelemattomassa osuuskunnassa.