Kulutusjuhla

Taattua Ikea-laatua

Nuoren parin ensimmäinen koetinkivi on ensimmäinen yhteinen Ikea-hylly/lipasto ja sen kokoaminen. Tällä kertaa haastetta oli lisätty väärin nidotuilla ohjeilla. Kokoaminen meni hyvin, kaikki osat olivat paketissa ja yhteensopivuus ongelmia ei ollut.

Yksi laatikon etuosan viilu on kuitenkin ihan erivärinen kuin muut. Täytyy katsoa meneekö pala vaihtoon. Sen verran pitää tasalaatua vaatia.

4 Comments

 1. En ymmärrä tätä legendaa Ikean tuotteiden vaikeasta kokoamisesta. Kirjahyllyn, tv-tason ja senkin kokoaminen onnistui ohjeiden mukaan huomattavasti pienemmällä hikoilulla ja pään raapimisella kuin Sotkan, Iskun ja kumppaneiden tuotteiden kokoaminen.

  Mutta tasalaatua toki pitää vaatia. Värivirheitä ei saisi olla.

 2. Allekirjoitan. Tuossa lipastossa oli jopa nerokkaita pikkuratkaisuita ja kokoaminen kävi nopeasti. Lisäksi lipasto vaikuttaa tukevalta.

 3. Itsekin olen ”hurahtanut” huonekaluissa Ikeaan. Samannäköisiä huonekaluja (ja sentään arvostan designia!) löytyy muista liikkeistä joka 10-kertaisin hinnoin. En näe mitään järkeä maksaa huonekalussa pelkästä merkistä, etenkin kun nuo kalliimmatkin huonekalut ovat usein jotain melamiini-muovisotkua. Ikealaisissa on mahtavasti aidon puun tuntu ja pienet osien rosoisuudet vaan lisäävät tätä aitouden ja kodikkuuden tunnetta. Kokoaminen ei ole kertaakaan tuntunut ongelmalliselta, päinvastoin näin tietokonetyöläisenä/opiskelijana on ihan mukavaa välillä saada rakentaa oikeita, fyysisiä asioita.

 4. Ei se ole se kokoaminen vaan…

  Musta vaikeinta ikean kamoissa on muuttaminen. Kerran kun olet sen kasannut…Itselläni ei ole kokemusta, mutta viihdakkorumpu on kertonut että ainakaan vinyylharrastajien vakio Expedit-hyllykkö ei ole tässä kohtaan ihan käyttäjäystävällisin.
  Samoin olen suunnattomasti pettynyt ikean pöytiin, joista kaksi kolmesta omistamastani on ollut huteria – työpöytä on tosin skulannut hyvin. Ruokapöydän kohdalla se on kriittistä, mutta sisintäni vihloisi vaihtaa kahden vuoden väleiin, joten kestettäköön. Kaikki kolme ovat naarmuuntuneet helpommin kuin muut käyttämäni pöydät (samoissa tarkoituksissa).

  Olisiko tätä tapahtunut ”oikeilla huonekaluilla”? Beats me, ei ole toistaiseksi ollut varaa 🙂