Kulutusjuhla

Ekolo avasi Kallioon

Kaupunkilehti Vartti kirjoitti tällä viikolla (31.1, s. 16), kuinka luomu- ja ekotuotteiden myynti on vahvassa kasvussa Helsingissa. Kallioon (Porthaniankatu 6) avasi äskettäin ovensa Ekolo, joka on toiminut Jyväskylässä jo pidempään, ja tänään astelin itse kauppaan sisään.

Mukavasta myymälästä löytyy mm. elintarvikkeita, kosmetiikkaa, hygieniatuotteita ja pesuaineita. Itse kävin hakemassa pesupähkinöitä Eko-Mattimme vinkistä.

Lisäksi liikkeen alakerrassa on lahjatavaroita sekä jonkinlainen valikoima ainakin Globe Hopen ja SECCOn tuotteita: viimeksi mainituista Nick kirjoitti pari viikkoa sitten: CD-teline on ehdottoman tyylikäs, sammakko jääkaappimagneettien aatelia.” Ainakin magneetteja saa nyt siis myös Kalliosta, cd-telinettä en muistanut tarkistaa.

Vartin jutussa kerrotaan, että Ekolon kaupan yhteyteen avataan myös mahdollisesti kahvila. Ilmeisesti Helsingin kaupungilla on tiukempia rajoituksia kahvilan pitoon kuin Jyväskylällä, näin muistelen jostain lukeneeni.

Vartti myös mainitsee, että Kampissa sijaitseva Ruohonjuuri on muuttamassa suurempaan liiketilaan.

Kalliossa liikkuvien ekohenkisten kannattaa toki muistaa myös Punnitse & Säästä -kaupan (Hämeentie 50) ja Hakaniemen kauppahallin palvelut.

4 Comments

  1. Kyllähän Turussakin tapahtuu tällä sektorilla. Kukahan turkulainen bloggaaja ehtisi ensimmäisenä raportoimaan perjantaina uusissa tiloissa Linnankadulla avautuneesta Ruohonjuuresta? Anyone?

    Pakko sanoa, että kaduttaa, kun en Ekoloa perustettaessa uskonut siihen ollenkaan, enkä edes sijoittanut siihen yksityistä rahaani, vaikka tilaisuus olisi ollut. Se on kyllä ylittänyt kaikki odotukset, moninkerroin.

  2. Ei vielä kuulu turkulaisten kommetteja: ehkä Kulutusjuhlan pitää passittaa vieraileva kirjeenvaihtaja sinne! 🙂

    Ei kai näihin kauppoihin kovin moni uskonut. Mutta nyt aika näyttää olevan kypsä siihen, ettei tarvitse pelätä leimautuvansa ”suureksi ekohörhöksi”, jos ostoksilla käväisee.

  3. Hauskaa tuossa Ekolossa on Kallion kontekstissa sekin, että parin korttelin päässä on etenkin asunnottomien suosiossa oleva Elokolo, joten ainakin pienet sekaannukset on rakennettu paikkojen nimiin sisään.

  4. Teppo: Kiinnitin itse huomiota ihan samaan, ja omassa puheessani olen jo sanonut Elokolo, kun piti sanoa Ekolo 🙂