Kulutusjuhla

Take away

Edes paperinkulutuksen nimissä en luovu pahvikupista juotavasta kahvista. Mikään ei ole niin mukavaa talvella, kuin kulkea kovassa pakkasessa lämpimissä vaatteissa ja juoda samalla kahvia. Samalla kuppi toimii käsien lämmittimenä. Ekologisesti kertakäyttökupit tuskin ovat hyvä juttu.

Oman talouden kannalta olen kuitenkin tehnyt uuden ratkaisun. Ostin tukusta isoja pahvimukeja sekä kansia. Nyt voin keittää cafe latten mukaan jo kotona ja säästän pitkän pennin. Kolmen desin kuppi on juuri sopivan kokoinen.
Aamulla työhuoneelle kulkiessani hymyilin pakkasessa ja käsiä ei paleltanut.

8 Comments

  1. MIkset osta termosmukia?

  2. Mulla on yksi, mutta se on tosi ruma eikä edes lämmitä käsiä. (huono vastaus) …haluaisin kieltämättä hienon designtermosmukin.

  3. Pitäisi olla sellainen kaunis, mutta huono termosmuki, joka jäähdyttäisi juoman ja lämmittäisi kädet 🙂

  4. ^^Nimen omaan!

  5. Partiolaisena näen punaista kerttismukeista. Köyhänä en omista termosmukia (ei edes ole kovin kalliita, mutta rumia ja minusta epäkäytännöllisiäkin). Kiireisenä ja myöhästelevänä ratkaisuni on muovinen nokkamuki: pysyy kasassa paremmin kuin pahvinen, ei loiskuta, lämmittää käsiä ja sen voi ottaa aina uudelleen mukaan.
    Toimii, muttei sovi ehkä kaikille 😀

  6. Take-away kaffehan on parasta arkipäivän luksusta! Tosin joskus olen niin nuuka, että keitän sumpit itse, hujautan ne termosmukiini ja sit eikun yliopistolle.

  7. Jestas sentään, löysin itse taannoin kirpparilta maailman upeimman termosmukin, jonka design on suorastaan ajatonta (kitschiä). Muki on nimittäin Moskovan olympialaisten joku erikoismalli, joka on melkolailla pyöreä muodoiltaan, muovinen ja jonka kansi ja pohja ovat kirkkaan oransseja. Kannessa tietysti olympiarenkaat ja mishka kohokuvioituna. En ole kyllä vielä kertaakaan kerennyt käyttämään, kun sain exältä jo muutama vuosi sitten lahjaksi todella hyvän teräksisen termosmukin (jossa tosin muovinen kansi falskaa pahasti). Kandee kiertää kirppareita 🙂

  8. Matti, tuo muki kuulostaa niin loistavalta! Minullakin on vain ruma termosmuki, ennemmin ottaisin sen Romun mainitseman lasten nokkamukin julkisille paikoille.