Kulutusjuhla

Kuukupin käyttäjäkunta kasvaa

Kuluttaja-lehti (2/07) on vertaillut kuukautissuojien vuosikäytön hintoja, ja selvästi halvin on kuukautiskuppi. Sen vuosikustannus on alle kympin, kun tamponeille tulee hintaa 31-82 euroa (vertailun halvimpana Pirkka-regular normal) ja siteille 18-94 euroa (halvin X-tra ultraohut side siivellinen).

Juttu esittelee muutenkin kuukautiskupin monipuolisesti kertoen niin hyvistä kuin huonoista käyttäjien kokemuksista. Itse voin yhtyä tyytyväisten lausuntoihin parin vuoden kokemuksella.

Lisää tietoa kuukupista löytää tietysti Kuukuppikunta.netistä. Kuukuppeja, ainakin suomalaista Lunettea, saa useimmista suomalaisista apteekeista (vähintään tilaamalla, jos ei hyllystä löydy) sekä nettikaupoista ja äitiys-, eko- ja luontaistuotekaupoista noin kolmenkympin hintaan.

Mielestäni tässä on ”ekohenkinen” tuote, jonka soisi leviävän laajalti niiden naisten joukossa, jotka tällaista tuotetta suostuvat ja pystyvät käyttämään. Edullisen hinnan lisäksi kuukuppi on harjoittelun jälkeen kätevä, mukava ja vaivaton. Kuluttajanäkökulmasta arvostan myös sitä, ettei tarvitse huolehtia kuukautissuojien hankinnasta kauppareissuilla.

Jutussa mainitaan myös luomukuukautissuojat, jotka ovat ne vertailun kalleimmmat.

Kaikkein huomaamattomin kuukautissuoja, josta juttu ei tosin kerro mitään, on vaahtomaisesta materiaalista valmistettu, langaton pehmotamponi. Näitä myydään esimerkiksi tuotenimellä Beppy seksikaupoissa (kuten Sin City), ja siitä voi tietysti päätellä, mihin tilanteeseen näitä oletettavasti useimmiten ostetaan. Hintaa tulee reilun euron kappeleelle, joten ei siis todellakaan mikään halpa kuukautissuoja.

3 Comments

  1. Voin myös suurella ilolla suositella kyseisiä kuppeja kaikille kuukautisiässä oleville naisille. Muutaman ekan kuukauden ajan tunsin kupin, mutta nykyään en tunne sen olemassaoloa ja – oikeesti: kuukautiset lähes unohtuvat. Parasta kupissa on se, että se on paljon mukavamman tuntuinen, kuin siteet, mutta sen kanssa voi käydä myös uimassa. Ja kyläilyreissuistakin tulee mukavampia, kun ei tarvitse miettiä, miten saisi käytetyt siteet piilotettua johonkin roskikseen…

  2. Oho, tuo Beppy olikin ihan uusi tuttavuus! Tai siis en ollut aiemmin siitä kuullut, en sitä nyt vielä ole kokeiltua tullut. Mutta onpahan ainakin tiedossa, jos joskus on tarvetta moiselle…

  3. Muotovalio: Kuukupissa on monta hyvää puolta, ehdottoman näppärä.

    Piua: Enpä minäkään ole liiemmin nähnyt mainintoja tuosta tuotteesta. Toki vaikuttaa varmasti se, että myydään kuitenkin vain tiettyjen kanavien kautta, joten siihen ei törmää ”tavallisella” kauppareissulla. Mutta tiettyihin tilanteisiin kätevä ratkaisu, olen kokeillut 🙂
    Mutta kaikki ei varmaan tykkää.