Kulutusjuhla

Sielukasta soppaa, erilaista eestiläistä

Tänään lopultakin pääsin testaamaan Hakaniemen hallin paljon kehutun Soppakeittiön lounaan (mm. Janne on paikasta tykännyt).

Perusidea on simppeli: kolme noin 7-8,50 euron hintaista keittoa, joista yksi aina sama eli Bouillabaisse eli kala- ja äyriäiskeitto. Lisänä saa tuoretta leipää. Kokkina ja tiskin takana häärää paikan omistaja, tunnelmanluoja ja seinillä olevien saviukkojen tekijä, ystävällinen herra Marc Aulen.

Soppakeittiö täytti odotukset ja vatsan. Toki asiakaspaikkoja on vähän, mutta sopu sijaa antaa, ja nopeasti eteen saapuva, iso annos höyryävää keittoa oli herkkua.

– – –

Eestin Herkut (Kolmas linja 28, Castreninkadun kulmassa eli ravintola Toverin lähellä) oli päivän toinen yritys, jossa on pitänyt käydä, mutta en ole aiemmin ehtinyt. Ulospäin hiukkasen epäilytti, koska myymälä ei näyttänyt erityisen kutsuvalta kadulle (ikkunoissa ovat vain ”pankkimaiset” lamelliverhot). Mutta kannattihan siellä piipahtaa.

Mukaan tarttui mm. Kalevin makeisia ja suklaata, hirvimakkaraa, pakastettuja pelmeenejä, tölkillinen sieniseljankaa ja savujuustoa. Hyllyissä oli myös esimerkiksi herkullisen näköisiä leivoksia, erilaisia maitotuotteita (kuten smetanaa, jogurtteja, jäätelöitä, rahkapatukoita ja rahkoja), hapankaalia isoissa ja edullisissa pakkauksissa, suolakurkkuja, säilykkeitä, leipää ja juomia.

Galios on vuosi sitten löytänyt Eestin herkuista muista kaupoista puuttuvaa kefiiriä.

Eestin herkut on auki klo 10-19 ja lauantaisin 10-18.

3 Comments

  1. Ai siellä ne pelmenit on nykyään! Tästä meidän kulmaltahan pelmenikauppa loppui pian sen jälkeen kun ehdin muuttaa tänne. Teippauksia ei tosin ole poistettu vieläkään. Mikäs, hyvä liikehuoneistohan siinä, pisneksille.

  2. Pakastettuja pelmenejä näytti todellakin olevan useampaa erilaista: en niistä niin paljon tiedä, että voisin mitään kommentoida.
    Kuulin syksyllä huhuja, että tuohon kulmien ex-pelmenikauppaan pitäisi tulla jonkinlainen pikku venäläisravintola, mutta ihan jotain muuta siinä nyt näyttää liikuskelevan kuin pelmenejä tai suolakurkkuja.

  3. Yritin vuonna nakki ja hevonen saada kaupungilta lupaa soppakioskeihin, mutta kaupunki oli silloin sitä mieltä että kioskeista ei myydä kuin grilliruokaa.