Tuija Aalto sekä Tero Lehto kirjoittavat mobiilin datan hinnoista ja hinnoittelun ongelmista kuluttajan kannalta.

Tuija toteaa:

Kännykkämalleissa, joissa on langaton laajakaista, alkaa olla jo jotain järkeä käyttääkin näitä ja muita erilaisia sisällönlatauspalveluja. Suomalaiset operaattorit hinnoittelevat 3g-datasiirtonsa niin monimutkaisesti, että  niille, joilla ei ole kätevästi wlania töissä ja kotona tai kiinteää kuukausihintaista datasiirtoyhteyspakettia, ei noita voi varauksetta suositella.

Tero Lehto pohtii:

Luulen, että kuluttajat ovat useammin valmiita maksamaan kohtuullisen kiinteän kuukausimaksun mieluummin kuin epävarman aika- tai dataperusteisen veloituksen. Hinnoittelumallihan on tuttu kiinteistä verkoista.

Lehto on tehnyt myös simppelin vertailun Kuluttajalle operaattorin HS(D)PA:n ja WLAN:n välillä.