Kulutusjuhla

Suklaakahvia omin sekoituksin?

Olen tykästynyt Robert’s Coffeen suklaakahviin. Iso miinus on kuitenkin hinta, joka on siis kallis, eli moninkertainen verrattuna normaalisti suosimaani tummapaahtoiseen Reilua kauppaa edustavaan kahviin.

Nyt siis olisi tarvetta sille suklaa-aromille, jota kaupallinen taho kahvinporoihin sekoittaa. Mistä sellaista saisi? Tietäisikö joku?

Kaakaojauhe on kokeiltu, eikä se seos maistu lainkaan samalta. Suklaakastikkeen tai sulatetun suklaan kanssa sotkeminen tuntuu liian vaivalloiselta (en tosin ole edes testannut).

10 Comments

 1. Miten olisi pala erittäin tummaa suklaata suodattimeen purujen päälle? Ei ole sotkuista. En kylläkään ole testannut, koska en juo kahvia lainkaan.

 2. En suosittele suklaata kahvinsuodattimeen. Tukkii todennäköisemmin suodattimen ja pahimmassa tapauksessa kahvista tulee aivan jumalattoman pahaa. Näin siis ainakin, jos sinulla on käytössäsi MoccaMaster. Kokeilin nimittäin juuri.

  Melkein suosittelisin sitä suklaakastiketta. Tai sitten rouhittua kaakaopapua kahvinporojen joukkoon. Joskus saattaa etnisistä kaupoista löytyä kaakaopapuja. Ne on suht riittoisia kokonsa puolesta, eikä mitenkään älyttömän kalliitakaan.

 3. No niin, eli seuraavaksi kaakaopapuja etsimään. Kiitos vinkistä (ja kokeilusta)!

 4. Koitapa auttaako makusiirappi. Niitähän on ziljoona erilaista, kyllä sieltä suklaatakin pitäisi löytyä joka lähtöön.

  Tai sitten kahvipannun pohjalle se suklaapala, jos laittelet suodatinkahvia.

 5. Zepa varmaan on oikeassa. Sinne pannuun!

 6. Voit koittaa lisätä kaakaojauheen lisäksi pienen määrän maitojauhetta (molemmat pannuun tietysti) ja mahdollisesti mausteita.

 7. Zepa, makusiirapit voisivat olla todellakin ratkaisu! Olin jo unohtanut niiden olemassaolon. Käytn nykyisin pressopannua, joten sikäli kaikenlainen sotkeminen onnistuu ehkä vaivattomammin kuin tavallisella kahvinkeittimellä.

  Nikke, testataan tuokin. Erilaisia mausteita olen toki aina välillä sotkenut kahviin, mutta maitojauhetta en vielä ole lisänä kokeillut.

 8. Maitojauhe on hyvää ;D Samoin hyvin tumma, ei kuitenkaan ihan presso, kardemummalla maustettuna! Tämä tykkää… ,D Noita makusiirappeja sopii kokeilla muutenkin esim. appelsiinisuklaa on hinkua, että miten ois appelsiinilla maustettu kaakkau? (en kyllä juo kaakkauta enää, mutta silti…)

 9. Haa, makusiirapit! Ajattelin kokeilla tuota suklaakastiketta joku päivä, mutta makusiirapit oli minäkin unohtanut täysin.

  Tuo kaakaopapu alkoi kiinnostaa myös kovasti.

 10. Minä lisään suodatinpussiin kunnon hulauksen kanelijauhetta, vaniljasokeria ja pari lusikallista kaakaojauhetta aina kun alkaa tehdä mieli hyvää.