Kulutusjuhla

Ja sitten se joulukalenteri…

Sesonki on alkanut, joulukalenterit on jo kaupoissa ja kioskintiskeillä kilpailemassa paikasta seinälläsi! Millaiseen päädyt tänä vuonna? Hankitko sen omaksi iloksesi vai lasten takia? Hankitko ehkä monta? Vai teetkö itse?

En ole ikinä hankkinut joulukalenteria. Muutaman erilaisen olen tehnyt itse. Mutta tänä vuonna silmäni vihdoin tavoitti sen, joka kelpaisi omallekin seinälleni (ja siksi ostin niitä kavereille, etsi logiikka): Rudolf Koivun kuvitusaihe ympyrän sisällä, ja ympyrän muodostaa hyvinkin juuri nuo 24 luukkua. Kestää eri ikäisten ihmisten katseet, on söötin, klassisen ja jouluisen näköinen. Vie tilaa kaikkiaan 30 x 30 cm. Uskoisin, että löytyy kaupan monestakin paikasta. Omani poimin TaiKin paperikaupasta.

4 Comments

  1. Minä teen joka vuosi jonkinlaisen joulukalenterin vaimolleni.
    Parin vuoden takaa on tuo, joka on edelleen verkossa.

    http://www.ihmiskunta.org/joulukalenteri/Joulukalenteri.htm

  2. Hypermarketeissa kalenterisesonki taisi alkaa jo syyskuussa. Hämärää.

  3. Täällä EI hankita joulukalenteria! EIH! Kerran hankin pojalle, oisko ollut tuolloin 3 – 5 v., suklaasellaisen. Suklaa oli pahaa, mutta silti Poika söi kaikki jutut heti salaa yhtenä aamuna. Tiedän muutenkin, milloin se prleen joulu on, inhoan sitä, olen antijoulutäti. Pitääkin heti ma soittaa, josko saisi keikkaa taas niiksikin päiviksi. Ja ihan tiedoksi, meillä ei myöskään koristella, ei anneta lahjoja eikä syödä kinkkua, EI!

  4. Ne meillä vietetään Saturnaliaa.