Kulutusjuhla

Suuruuden ekonomia ei toiminut sipulipusseissa

Yleensä sinkkutaloudessa asuvana saa harmitella sitä, että pienet pakkauskoot maksavat enemmän. Tänään kaupassa meinasin kiireessä napata kilon sipulipussin, mutta tarkistin kuitenkin kilohinnat. Tällä kertaa selvästi kannatti ottaa pienempi pakkaus.

On näitä muitakin esimerkkejä tullut välillä vastaan, mutta tässä tapauksessa prosentuaalinen hintaero oli melkoisen huikea.

sipulihinta2    sipulihinta1

6 Comments

 1. Pakkauksista kannattaa tosiaan seurata kilo/litrahintoja. Usein isompi on halvempi, mutta esimerkiksi myös perhepakkaus oisko HK:n jauhelihapihvejä maksaa kilohinnalta huomattavasti enemmän kuin se normaali 6 kpl pakkaus.

 2. Jenni: Joskus kilohinnat menevät elintarvikkeissa kieltämättä varsin merkillisesti. Jos joskus innostuisi, niin voisi oikein kunnolla ruokakaupassa kerätä esimerkkejä tuotepakkauksista, joissa sama tavara on pienemmässä pakkauksessa kalliimpaa kuin suuressa.

 3. Vielä enemmän kiinnostaa tuo päinvastainen. Ilmeisesti takaraivoon on saatu ajettua, että jättipaketti on halvempi, jolloin voikin pokkana nyhtää niistä kovempaa hintaa, koska moni ei jaksa verrata. Esimerkiksi leikkeissä tai vastaavissa lihatuotteissa olen nähnyt outoa heittelyä.

 4. Varapygmi: Äh, joo, siis tarkoitin juuri päinvastaista eli näitä sipulipussitapauksia, kirjoitin näköjään vain just väärinpäin 🙂

 5. Myös esim vessapapereissa kannattaa kiinnittää huomiota rullahintaan. Ainakin Serla Toilet on edullisempaa pienemmissä pakkauksissa.

 6. Eräs kuluttaja lähetti vielä sähköpostilla oman kommenttinsa aiheeseen:

  ”Kerronpa kokemukseni eräästä hinnoittelun merkillisyydestä, josta en
  kuitenkaan valita. Joudun silloin tällöin ostamaan erän possun
  jauhelihaa Citymarkeista. En voi ostaa valmiiksi jauhettua, vaan
  pyydän tiskiltä erikseen jauhamaan kasler-paistia (allergiselle
  pojalleni). Tässä yhteydessä tapahtuu seuraavaa: myyjä ottaa
  kokonaisen paistin, jauhaa sen meille erikseen myllyssä ja toimituksen
  yhteydessä tuotteen kilohinta putoaa noin puolella eurolla/kilo. Hieno
  juttu sinänsä: saan palvelua ja lisäksi maksan vähemmän.”

1 Pingback

 1. kamillo21