Kulutusjuhla

Yhtenäisyyttä elintarvikkeiden päiväysalennuksiin

Ylioppilaslehden artikkelissa kerrotaan, että kaupparyhmät yhtenäistävät vanhenemassa olevien elintarvikkeiden alennuskäytäntöjä, jotta biojätteen määrä saataisin mahdollisimman pieneksi.

HOK-Elannossa alennukset ovat nyt pääosin 50 prosenttia. Aiemmin alennukset olivat 20-30 prosenttia.

Jutun mukaan samantyyppisiä suunnitelmaa on Tradekalla, jonka alle kuuluvat Siwat ja Valintatalo. Keskossa kaupoista vastaavat itsenäiset kauppiaat, joten siellä ei ryhmätasolta yhtenäistä alepolitiikkaa määritellä.

Oman havaintoni mukaan S-marketissa alelaput ovatkin nyt sellaisia keltaisia tarroja niiden perinteisten, punaisten sijaan. Ja kyllä, mieluusti ostan näitä alennettuja: ”Parasta ennen” -päiväyksen umpeutuminen ei vielä tee tuotteesta mitenkään kelvotonta.

3 Comments

  1. Ainoa ikävä puoli tuossa on se, että ne vanhat punaiset laput olivat huomattavasti selkeämpiä huomata vaikka hieman kauempaakin. Nyt tuntuu siltä kuin noita aletuotteita pitäisi varta vasten etsiä.

  2. Ai, tästäkös se johtuu, että Prismoissa ja S-marketeissa on nykyään noissa ale-tuotteissa uudenlaiset keltaiset laput. Edelliseen kommentoijaan yhtyen, punaiset oli näkyvämpiä (vaikka nuo keltaiset on varmaan isompia).

  3. Kannatan myös punaisia, tosin kannatan kaikkia ALE-lappuja! Meillä on eletty näillä ”parasta ennen” -tuotteilla jo useita vuosia. Kun ”Oranssi Päivä” osuu eteen, ostetaan vähän enemmän tavaraa ja laitetaan se suoraan pakkaseen vähääkään viivyttelemättä. Sieltä sen sulattaessa ruoka on vain sitten valmistettava heti eikä jätettävä enää seisomaan. Mutta, kiitos oranssien, meillä syödään melko usein broileria ja joskus jopa oikeaa LIHAA ;b