Kulutusjuhla

Kaikki on tilattava

Artefaktin Artoa ärsyttää, että tuotteesta löytyy hyllystä vain näytekappale: ”Joka jumalan asia on nykyisin tilattava; kattolamppu, tv-taso, dvd-soitin, t-paita, ihan kaikki! You name it. Kauppiaiden kielellä ilmaistuna tilatun tuotteen saapuminen kestää ”pari päivää”. Gregoriaanisella kalenterilla mitattuna se tarkoittaa kahdesta viikosta eteenpäin. Lisäksi se tarkoittaa runsaasti puhelinsoittoja ja vielä runsaammin selityksiä tilausjärjestelmän reistailusta tai muusta poikkeustilanteesta.” (Mari Koo)

1 Comment

  1. Niinpä! Mielellään sitä ostaisi paikallisesta erikoisliikkeestä, mutta kun tilanne on oikeasti tuollainen, niin paljon helpompaa on tilata netistä. Monen nettikaupan varastotilanne on näkyvillä reaaliaikaisesti, valikoimat ovat laajat, hinnat edullisempia, tilauksen voi tehdä vaikka keskellä yötä, ja tuotteelle saa palautusaikaakin 14 päivää.