Kulutusjuhla

Pakkauskuva vs. paketista löytyvä tuote

Nämä ovat aina yhtä mielenkiintoisia: sata tuotetta, joista on rinnakkain parit kuvat: se, mitä pakkaus väittää tuotteen olevan ja sitten se tuote, joka todella paketista paljastui. Moni peruselintarvikekin on kovin kaukana markkinoinnin luomasta kauniista kuvasta, mutta sen tietysti tietää jokainen. (via ButtUgly)

7 Comments

 1. Nomutta eihän Elovenapurkistakaan löydy elovenatyttöä, sirppiä ja kauralyhdettä .. en oikein allekirjoita tuota väittämää ”se, mitä pakkaus väittää tuotteen olevan”.

  Osa noista kuvista on tuossa aivan väärin perustein mukana, kun kuvissa on nostettu esille tuotteen makuun viittaavia raaka-aineita, eikä varsinaisesti yritettykään kertoa miltä tuote näyttää.

  Samoin useassa kuvassa ero on kyllä selitettävissä osin jo sillä miten tuote on kuvattu vertailukuvaan, vs. alkuperäinen tuotekuva.

 2. Sanavalintani oli ehkä väärä, mutta tässä nyt on siis kyse niistä tuotepakkauksista, jotka ovat tuolla sivulla ja niistä kyllä kaikki jollain lailla haluavat näyttää sen varsinaisen tuotteen eli ei siellä mitään Elovenen kaltaista olekaan. Oletan, että sinä kyllä tämän eron hoksasit?

  Ja nykyisin tietysti yleistä on käyttää termiä ”tarjoiluehdotus”, jottei vaan kuvittele saavansa sitä kaikkea kivaa, mitä pakkaukseen on kuvattu. Eli jäätelöpaketin mukana ei tule lettukasaa ja hilloa jne.

  Mutta ihan oikeasti: ovat jotkut noista tuotteista aika erilaisia pakkausten kuvissa, siis ihan perusrakenteeltaan ja vaikka vihannesten määrältä. Aika aneemisia ovat monet tuotteet verrattuna kuviinsa.

  Onko joku joskus saanut pikaruokaravintolasta sellaisen hampurilaisen kuin mitä mainoksessa on? Tavallisten grillien kuvat sentään joskus ovat lähempänä todellisuutta.

 3. Jaa-a, näin pätkähti muistutus siitä, että tuleepa jo otettua itsestäänselvyytenä se, ettei tuote ole koskaan samannäköinen kuin kuvissa…

  Värisyttävä Lidl-tyyppinen kokoelma, brr!

 4. Minua lähinnä ihmetyttää, mitä ihmettä nuo tuotteet ylipäätään ovat? Valmiita grillivartaita purkissa, nugaamuroja ja joku keksin tapainen, jonka sisällä on nakki..

 5. Mielenkiintoinen kokoelma. Ymmärrän pointin ja olen itsekin samalla kannalla että meitä johdetaan harhaan tuotekuvilla.

  Mutta kun se ei jää noihin pakkausten kuviin pelkästään, vaan koko media on pullollaan tuota ”photoshopattua keinotodellisuutta” missä me muka elämme, siis tavarataivaassa. Eikös se ole ihan suoranaista valehtelemista – miten se on sallittua ja hyväksyttyä? Mainosten ihmisetkin muokataan kuvankäsittelyssä huokosettomiksi, huolettomasti muokataan silmiä suuremmiksi ja poskia kapoisemmiksi.

 6. Anu: hihih, mietin ihan samaa kun noita kattelin, mielenkiintosia valmisruokia ja välipaloja niillä tuolla Saksan maalla.. 😉 Ja suuri osa varsin epäterveellisen oloista..

 7. Liiteristä (Lidl) löytyy ihan ok tavaraa, kunhan KATSOO mitä ostaa… Turha morkata lähikauppaani ,D Mä tiedän, mitä sieltä voi ja pitää (!) jopa ostaa, että uteliaasti vaan tutkimusmatkalle. Uskomattoman hyviäkin juttuja on – olen tosissani!