Kulutusjuhla

VR:n Lomapassi olikin liian suosittu

Elina kummastelee VR:n ilmoitusta ottaa lomapassit pois myynnistä: ”Ilmeisesti en ole ollenkaan ainoa, jonka mielestä junaliput Suomessa ovat opiskelijahintaisinakin järkyttävän kalliita, sillä VR:n muutamana viime kesänä tarjoamasta, kolmen päivän rajoittamattomat junamatkat sisältävästä Lomapassista ehti tulla varsin suosittu. Itse asiassa liiankin suosittu, kuten kävi ilmi sunnuntain 25.5. Helsingin Sanomissa julkaistusta pienestä VR:n henkilöliikenteen markkinointisuunnittelijan haastattelusta. Haastattelija halusi tietää, miksi Lomapassista ei enää anneta alennuksia opiskelijoille, eläkeläisille tai lastenlipulla matkustaville, ja diplomaattisena ensin esiintyneen vastaajan mukaan ”tuote kaipasi uudistamista”. Sitten häneltä lipsahti: ”Passista on tullut nuorten suosikki, ja junat ovat olleet täynnä tavarahyllyjä myöten.”

Niinpä tietysti. Lomapassi kaipasi uudistamista, koska se oli liian suosittu!” (Mari Koo)

1 Comment

  1. Hävytöntä VR:ltä ottaa junapassin alennettu versio pois eläkeläisiltä, opiskelijoilta ja lastenlipulla matkustavilta. Kertakaikkiaan ilkeä temppu. Meidän maamme päättäjät, tai kuka älypää lienee tämänkin keksinyt, palvovat vain niitä joilla olisi vara matkustaa monilla muillakin kulkuneuvoilla. Pysykööt vanhat ja nuoret kotonaan, mitäpä noista välittää. Sanon vain, että tekin tulette vielä vanhoiksi.
    Olin jo iloisena suunnitellut rengasmatkaa kotimaassani, mutta junalla en nyt lähde. Kiitos tästäkin nolaamisesta.

    Terveisin eläkeläinen vm-39