Kulutusjuhla

Muovikassien välttelyä

Kannuvalimon Visa pohtii muovikasseja: ”Muovikasseja on monenlaisia. Myös luonnossa hajoavia. Hassua on, että ne maksavat 10 centtiä enemmän kuin tavalliset. Eikö siinä olisi kätevä tapa ohjata käyttäytymistä?

Kaiken siunailun asemesta toivoisin asiallista informaatiota siitä miten ilman muovikasseja voidaan elää. Miten kotoa viedään roskat ulos hygieenisesti ilman muovipussukoita? Meidän taloudessa ainakin kotiin kantautuvien muovikassien ja ulos roskilla vietävien balanssi on lähes täydellinen. Vain harvoin tarvitaan erikseen ostettuja roskapusseja.” (Mari Koo)

2 Comments

  1. Kestävä ja pestävä vanva verkkokassi!

  2. Meillä on nykyään aina kauppareissuilla kankaiset kauppakassit mukana, samoin mukana kulkevat kestohedelmäpussit, joten muovipusseja kertyy tosi vähän, jopa niin, että on jouduttu ostamaan roskapusseja.

    Onhan ne muoviset kauppakassit tietysti paksumpaa muovia kuin ne roskispusseiksi tarkoitetut pussit, mutta varmaan niidenkin maatuminen kestää ikuisuuden. Biopussi on helppo taitella Hesarista, mutta en oikein keksi keinoa tulla toimeen kokonaan ilman muovisia roskapusseja.