Kulutusjuhla

Asuntokauppa ilman välittäjää sujui helposti

Rivitutkija teki asuntokaupat: ”Melkein kaikki asunnovaihtoon liittyvä byrokratia alkaa olla hoidettu. Yllättävän helposti kaikki on mennyt, vaikka myyjä myi asunnon minulle ilman välittäjää. Se aiheutti myös minulle vähän lisää tekemistä. Aion kyllä vakavasti harkita asunnon myymistä suoraan ihan itse, jos vielä joskus vaihdan asuntoa. Niin helposti kaupanteko sujui ilman välittäjääkin.” (Mari Koo)

1 Comment

  1. Ostin myös asunto-osakkeen ilman välittäjää suoraan yksityiseltä omistajalta, hommaa tosin helpotti se, että myyjä oli ennestään tuttu. Kaikki asiaan liittyvä paperisota hoitui erittäin helposti, pankkini (Nordea) hoiti homman kiitettävällä tehokkuudella. Koko homma vaati vain kaksi käyntiä pankissa, ensimmäisellä kerralla tehtiin lainahakemus ja toisella kerralla nostettiin laina, tehtiin kauppakirja ja vaihdettiin rahat osakekirjaan. Tämän lisäksi piti vielä käydä moikkaamassa papereiden kanssa verottajaa ja varmistamassa, ettei ensiasunnon ostajalta peritä varainsiirtoveroa.

    Tämän perusteella mulla ei ainakaan ole mitään erityistä tarvetta jatkossakaan käyttää välittäjää. Kun taskunpohjalla ei ole ihan riittävästi mammonaa asunnon ostamiseksi ilman lainarahaa, eli pankin kanssa pitää asioida joka tapauksessa, niin ainakin minun kotikonttoristani löytyi hyvin asiantuntemusta aiheeseen liittyen.