Kulutusjuhla

Elintarvikealan suurliittoutumat boikottiin

Varapygmi on päättänyt ryhtyä boikotoimaan elintarvikealan suurliittoutumia: ”Lussa- ja Setu-kortit sieppaavat lujasti, kun tarjonta muuttuu yhä röyhkeämmin monopolihenkiseksi: Ei kuluttajan mielipiteen ole niin väliä, tänne ne joutuvat kuitenkin tulemaan. Sen totesin jo aikaisemmin, että setu-ravintoloissa tulee tarjouksista mieleen lähinnä, että näköjään kortittomilta nyhdetään ylimääräistä. Entä ne vaihtoehdot? Jaa, torilla pitää käydä enemmän, kenties kauppahallissa, sitten pikkuliikkeissä ja edullisen erilaista tarjontaa pitävässä Liiterissä, olkoon se muuten sitten kuinka epäilyttävä vain toimintatavoiltaan. Nyt kilometrin säteellä ainoa ruokakauppa on liian iso suuppärmarket, jossa käymisestä tulee aina paha mieli.” (Mari Koo)

4 Comments

  1. Mä olen tehnyt kanssa saman havainnon, että ruokakaupassa käymisestä ”tulee paha mieli” todella usein. Ensin näkee tuotteen tarjouksessa, sitten huomaakin, että tarjous koskee vaan niitä joilla on joku ’jäsenkortti’. Lihaa ei voi sinkku ostaa koska kaikki on valmispakattu min. puolen kilon muovirasioihin jne. jne. Viimeisenä kassajonossa vielä pitää hiljan tupakoinnin lopettaneenkin tuijottaa rivistöä tupakkiaskeja ja käydä valtava taistelu ettei lankeaisi.

  2. Mutta perheelliselle tuo setukortti tuo lisää etuja. Me ainakin saimme laajakaistan ja vakuutukset liitettyä etujärjestelmään. Auton pakolliset tankkauksetkin tulee nykyisin määriteltyä 3kk välein tulevien vakuutusmaksujen mukaan bonusten maksimoimiseksi.

    Pikkukaupoissa käynti ei enää ole mahdollista, vaan nykyisin pon helpompi, että kaiken saa saman katon alta. Selviääpähän yksillä ruokaostoksilla viikossa.

  3. Puh, kannattaa ehkä hankkia vaikka joku rinnakkaiskortti. Vaikka pisteet menee kaverille, saa kortin ilmaiseksi ja itse saa tuotteista alennukset. Itse ainakin kerään pisteitä ilmeisesti vanhemmilleni K-kaupasta, exälleni S-kaupoista ja Bonukset.. no en tiedä kenelle ne mahtaa mennä. Kolme korttia omistan ja yhdestäkään en ole pesoakaan maksanut.

  4. Jou mama, pientaloutta epäilen nykyisen keskittymisen erityisesti kiusaavan, mutta hirmuista on ollut hintojen nousu ja edullisten vaihtoehtojen väheneminen joka tapauksessa.