Kulutusjuhla

Talouskriisissä uuden alun mahdollisuus?

Mrs Morbidi pohtii talouselämän myllerrystä: ”Televisio ja muu media syytää (ainakin täällä) jatkuvasti tietoa pörssikurssien laskusta. On sellainen maailmanlopun tuntu päällä telkkaria katsoessa, että oksat pois. Toisaalta on niin, että kriisissä on myös mahdollisuus uuteen alkuun. Saa nähdä miten meidän tavallisten talliaisten käy tässä myllerryksessä. Eilen illalla visioin uutta maailmaa, sellaista joka on palannut vaihtotalouteen ja jolla ei ole varaa tuhota maapalloa jatkuvalla kulutuksella. Siippa mutisi siihen, että ”enpä usko”. Onko kenelläkään vinkata mielenkiintoisiin, helppotajuisiin analyyseihin ja arvuutteluihin (esimerkiksi blogeissa) miten tämän hetkinen maailmantlanne tulee vaikuttamaan ihmisten elämään? Mitä itse luulet?” (Mari Koo)

1 Comment

  1. Hauskintahan koko kriisissä on se, että sen syvyys riippuu nimenomaan kuluttajista itsestään. Jos nyt lyödään jarrua ja aletaan säästämään rahaa laman varalle, on aivan varmaa, että lama tulee kun yrityksiltä katoavat maksavat asiakkaat. Tämä johtaa pahimmassa tapauksessa jälleen uuteen suurtyöttömyyden aaltoon. Niinpä vastuuntuntoinen kuluttaja, niin huvittavaa kuin se periaatteessa onkin, kuluttaisi nyt entistä ahkerammin rahaa kaupassa. Toisaalta nyt jos joskus on mahdollisuus vaikuttaa kulutuksen eettisillä valinnoilla siihen, mihin yrityksiin taantuma iskee ja mihin ei. Niinpä kaikki nyt joukolla ostamaan kotimaista, luomua, reilua kauppaa ynnä muuta, jotta nämä selviävät entistä vahvempina taantuman jälkeiseen aikaan.