Kulutusjuhla

Ilmastonmuutos hyödyttää ympäristöjärjestöjä

Amatööri ekonomisti eli Jukka toteaa hyväntekeväisyydellä menevän hyvin finanssikriisin keskellä: ”Erilaiset vaihtoehtoliikkeet viettävät nyt kulta-aikaa. Ympäristönsuojelua tekevillä järjestöillä on paremmat ajat kuin koskaan, ainoastaan kova kilpailu muiden ympäristöjärjestöjen kanssa luulisi olevan ongelmana. Ilmastonmuutos ja sen hyväksyminen yleiseksi totuudeksi täytyy näkyä järjestöjen kassoissa. Rikkaat länsimaalaiset koettavat ostaa hyvää omaatuntoa ja osallistua talkoisiin antamalla ylimääräisiä ropojaan erilaisille ympäristön puolesta toimiville järjestöille.” (Mari Koo)

2 Comments

  1. Sepä siinä onkin ongelmana: ihmiset kuvittelevat, että tilanne (ilmastonmuutos) on hoidettavissa pois päiväjärjestyksestä rahalahjoituksilla. Kulutustottumuksien muuttaminen on niin hankalaa ja ajatuksena epämukava, vaikka siinä rahaakin säästyy.

  2. Sepä siinä onkin ongelmana: ihmiset kuvittelevat, että tilanne (ilmastonmuutos) on hoidettavissa pois päiväjärjestyksestä rahalahjoituksilla.

    Minun mielestäni ongelma on todella juuri siinä että ilmastonmuutoksesta on ylipäätään tehty bisnestä. Joka paikassa ilmastonmuutoksen torjumiseen liitetään raha, mutta harva yksityinen ihminen vaivautuu edes miettimään minne se raha oikeasti päätyy ja kuka siitä hyötyy. Poliitikoille tämä koko touhu on tietysti loistava juttu…