Kulutusjuhla

Pala heijastavaa naista

Minulla roikkuu laukussani heijastin, joka on saanut jo useamman henkilön kysymään, mistä noita saa.

Kyseessä on Marianne Valolan suunnittelema Naisten päivä -heijastin, eli Naisasialiitto Unionin tuotteita, joita myydään mm. tuolla Tulva-kaupassa. Heijastin maksaa viisi euroa.

Omani (ja pari ylimääräistä lahjaheijastinta) ostin viime vuonna Vanhan joulumyyjäisistä. Tämä on todellakin aikuismalli, joka olisi kelvannut ehkä Valpurillekin hänen etsiessään sopivia haijastimia:

”Valikoimasta saattoi päätellä, että aikuiset eivät varmaankaan liiku ulkona pimeän aikaan ollenkaan – tai sitten useimmat lajitoverit ilmeisesti loistavat sisäistä valoa. Kaikki tarjolla oleva tavara oli niin söpöstä että. Kun valikoima on sellainen kuin on, on aika helppo päätellä ketkä heijastimia oikeasti käyttävät ja ketkä eivät.

Päädyin valitsemaan katu-uskottavimmat tuotteet – itselleni neonpunaisen kissan ja ammatillisesti sopivan neonkeltaisen ankan. Puolisolle otin valikoiman äijämäisimmän tuotteen – eli neonvihreän haamun. Enempää tuskin kukaan aikuinen mies voisi toivoakaan.”

(Kuva: Tulvan verkkokauppa)

9 Comments

 1. Lifesaverin mallistoista löytyy ihan kohtuullisen ”aikuismaisia” heijastimia (nuo kukertavat eivät ehkä puhuttele, mutta nuo ns. ”heijastimenväriset” ainakin ovat ihan jees): http://www.lifesaver.cc/heijastinmallisto.htm .

 2. Jpe, LifeSaferilla on aikas kivoja. Ja niitähän saa mm. museokaupoista, joten sikäli ostaminen on helppoa. Jyväskylässä piipahdin äskettäin Taito-Shopissa, joissa oli muutamia muitakin vähän LifeSafer-henkisiä heijastimia, mutta en kyllä pistänyt muistiin, kuka oli valmistaja.

 3. Haa, onpa hieno, ainakin kuvassa. Josta tosin pääsenkin toiseen vakiovalitusaiheeni: miksi aina kaikki toiset tekevät mielenkiintoisempia löytöjä kuin minä? Pitäisi ehkä käyttää omaa aikaansa johonkin hyödyllisempään kuin valittamiseen.

 4. Valpuri, tuollaisessa kolmiulotteisessa muodossa heijastin ei valitettavasti oikein pysy, kun se läpsyy vasten laukkua. Mutta olen kyllä harkinnut, että irrottaisin osaset toisistaan, niin saisin kuitenkin kaksi täysin kelvollista heijastinta.

  Tuohon toiseen valituksen aiheeseen voin todeta, että eiköhän meistä kaikista tunnu välillä ihan samalta 🙂

 5. Näitä on saanut R-kioskilta ainakin pari vuotta.
  Ihmiskunnassa on ollut kuva.

 6. Jaa. Tämä oli oikein design-tuote. Ostin omani JESSin loppuunmyynnistä ja ajattelin purkaa tuon kahteen erilliseen 2-ulotteiseen tasoon ja ommella takin hihoihin. Se siitä disainista sitten. Eikait mies osaa tällaista arvostaa..

 7. Heijastavia tuotteita. Epäilen vahvasti, että nuo ovat semmoisia vehkeitä jotka täyttävät ne jotkut oikean heijastimen kriteerit. Toisaalta se on ihan sama mistä materiaalista valmistettuja vittuja sinne takin hihoihin ompelee. Heijastimen pitää roikkua polven korkeudella. Sinne ne autojen lamput sojottavat.

 8. Tomi R, ainakin nuo Anun linkkaamat LifeSaverin tuotteet on heijastimiksi hyväksyttyjä eli täyttävät heijastimen kriteerit. Voi olla, että Naisten päivän heijastin ei ole virallinen heijastin, mutta onhan se parempi kuin ei mitään 🙂

  Ja olet aivan oikeassa heijastimen sijoittelusta, mutta edelleen parempi lienee pitää heijastinta edes laukussa kuin olla pitämättä sitä missään. Ainakin minulla takeissa vapaana roikkuvat heijastimet jäävät ratikan penkkien väliin tai muihin paikkoihin ja sen myötä hukkuvat matkalle. Laukussa heijastin sentään pysyy mukana paremmin.

  Liikenneturva tiedotti tänäkin syksynä siitä, etteivät nyt suositut pehmojutut tai itse tehdyt versiot ole ”oikeita heijastimia”.

 9. Naisten päivä -heijastimet on valmistettu Suomessa, ja ne täyttävät heijastusvaatimukset -itseasiassa moninkertaisesti, sillä heijastimessa on ikäänkuin kaksi heijastinta. Heijastin myydään pussissa, jossa on mukana merkinnät ce-hyväksynnästä ja myös ripustusohjeet.