Kulutusjuhla

Miten paljon parin kuukauden reissulle tarvitsee tavaraa?

Mace lähti parin kuukauden reissulle Australiaan. Suomeen jäävien iloksi hän kuvasi kaikki matkatavaransa ja kertoi seuraavaa:

”If i haven’t forgotten anything, this is will be my luggage to Australia for two months (also visits to Hong Kong and Shanghai). In addition the normal things i daily carry in my pockets will be taken with me, like toothbrush, a mobile and earbuds.”

Herää tietysti kysymys, miksi me muut koemme tarvitsevamme rinkkoja ja isoja matkalaukkuja täynnä vaatteita ja muuta tavaraa…

4 Comments

 1. Helpostihan sitä voi tuolla määrällä tavaraa lähteä liikenteeseen. Monesti on tullut lähdettyäkin. Kun jonain päivänä sitten vielä pääsisi kotiinkin sillä samalla määrällä, eikä törsäisi puolta matkakassaa nyt vaikkapa kahteen uuteen matkalaukkuun ja tusinaan pariin hawaijipaitoja, varvastossuja ja shortseja, joiden käyttökausi kotimaassa on hyvänäkin vuonna vain pari kuukautta. Häpeäkseni on todettava, että omistan kuusi matkalaukkua ja kaksi rinkkaa, jotka kaikki on hankittu merta edempää.

 2. Viimeisimmällä retkellä Islannissa matkalaukku jäi johonkin kadoksiin ja silloin päätin, että seuraavan kerran kun lähden on mukanani vain ja ainoastaan käsimatkatavaralaukku ja välttämättömimmät. Vaikkakaan enhän minä lähde parin kuukauden reissuille, voi tässä olla pientä haastetta näin naisena kun on muka pakko kantaa joka tilanteeseen sopivia asuja sun muuta ryönää mukanaan.

 3. Kahden kuukauden reissulle?
  Tietysti sellaisella matkalla pestäänkin vaatteita, mutta periaatteesa jos nyt kahdelle viikolle perustavarat-
  15 alusvaatekertaa
  15 paitaa
  15 solmiota
  4 pukua
  4 paria kenkiä

  Ja tietysti tropiikkiin tarvitsee enemmän, sillä siellä hikoileekin enemmän, joten paitoja, sukkia ja alusvaatteita ainakin on vaihdetava kahdesti päivässä ja puvut on valittava suuremmalla huolella, vain täysin luonnonkuituiset kampalankapuvut tulevat kysymykseen tropiikissa. No, erityistapauksissa voi tulla kyseeseen jokin karstalankapuku.

 4. No joo, saattaa tulla kylmä, tai tuulla aika kovin, tai sataa, tai hikoiluttaa, tai tulla ea-kamoille tarvetta, tai halu ottaa kuvia ja saada kuvat jonnekin talteen. Tai ehkä lukea kirjaa välillä.