Kulutusjuhla

Suklaaskorpioneja, muurahaistikkari, apinoiden poimima tee…

Jälleen kerran internetin ihmemaassa törmäsin tuotteisiin, jotka herättivät hieman hämmentyneen olon:

suklaapäällysteisiä skorpioneja tai jättimuurahaisia, matoja (”mielenkiintoinen lisä illallisjuhliin”), muurahaistikkari tai paahdettuja jättimuurahaisia.

Kovasti tulee sellainen olo, että tässä nyt myydään erikoisuuksia tavoitteleville ihmisille tuotteita, joissa nyt ei oikeasti ole mitään järkeä. Toukat sun muut öttiäiset ovat varmasti jossain päin maailmaa hyvä ja tärkeä ravintolähde, mutta mitä järkeä on ostaa suklaalla päällystettyjä muruahaisia? (Ja joo, me ostamme tietysti paljon kaikenlaista, jonka voisi luokitella järjettömäksi).

Yksi tuotteista on tee, jota mainostetaan apinoiden poimimaksi.

Nettisivun mukaan kyseessä on harvinainen kiinalainen villi teelajike, jota ei voitaisi kerätä ilman hommaan koulutettuja apinoita. Apinoita ei keräystoiminnassa vahingoiteta, vaan kiinalaiskylässä ne kuulemma ovat olleet jo lukuisia sukupolvia arvostetussa asemassa.

Lienee mahdotonta sanoa, onko tuote oikeasti apinoiden poimima. Ja onko sillä nyt sitten väliä: monilla teeviljelmillä raatavat ihmiset melkoisen ankeissa oloissa.

Mutta jos tee ei maistu, niin myös kahvinystäville tarjotaan hieman erikoisempaa vaihtoehtoa.

Näätäkahvi” on peräisin Vietnamista, jossa ensin näätäeläimet popsivat kahvin ja sitten oksentavat sen, jonka jälkeen paikalliset ihmiset keräävät tuotokset, kuivaavat ja paahtavat ne kahviksi.

3 Comments

  1. Hah, katsoin juuri puoli tuntia sitten QI:n jakson, jossa Stephen Fry ei suinkaan kiellä vieneensä kys. näätäkahvia Charlesille (sille just) synttärilahjaksi. Koska oli fantsua viedä prinssille fantsua kahvia… Tota, joo.

  2. Tästä tuli mieleeni joku Pelkokertoimen jakso, jossa kilpailija tunki suuhunsa eläviä hämähäkkejä. En ihan todella ymmärrä miksi. Ihmisen ahneuden takia piti tappaa hämiksiä, ihan kipeätä hommaa.

  3. Zepa, ehheh, sattuipa sopivasti. Kai tossa ideana on se ”ihmisille, joilla on jo kaikkea”…

    Almamaria, Pelkokertoimen touhuilut ovat tietty vielä ihan omaa luokkaansa. On jotenkin säälittävää, miten aikuisten ihmisten pitää tuoda ”uskallistaan” esiin mitä omituisimmin keinoin.