Kulutusjuhla

Soneralta muutoksia iPhonen hinnoitteluun

Kriisi kirjoittaa iPhonen ja Soneran hinnoittelumuutoksista: ”iPhonen saa lopultakin Minun Sonera -liittymään niin, ettei tarvitse maksaa koko puhelimen hintaa kerralla. Soneran sivujen omalla laskurilla näyttää siis siltä, että jos ottaa puhelimen eikä mitään puhe- tai tekstaripaketteja tai datahörhöilyjä, hinnaksi muodostuu 19,90 euroa kuussa minimi ja jokainen puhelu ja tekstari siihen päälle normihintaan sekä 90 senttiä per alkava datankäyttötunti. Tämähän sopii, jos on enemmänkin puheluita ja sekstareita vastaanottava kuin soittava tyyppi eikä nettaa kuin harvoin, purskauksittain.

Jos taas föönin hankkii surffilaudaksi ja esimerkiksi TVKaistan tai jonkin muun kännytelevision katselumahdollistajaksi, kuukausimaksullinen, rajoittamattomalla datansiirrolla varustettu (mutta silti puheen osalta minimissään oleva) liittymä maksaa sen karvan alle 35 euroa kuussa. Tämä on vain kolmisen euroa enemmän kuin iPhonen small-paketti (31,69), jonka kuukausimaksuun sisältyy 100 min puhetta, 100 tekstiviestiä ja 100 Mt tiedonsiirtoa. Tuossa on esimerkiksi minulle puhetta ja tekstiviestiä aivan liikaa ja tiedonsiirtoa liian vähän. HomeRuniahan ei taida Minun Sonera -ratkaisussa olla, mutta käytääkö sitä muka joku?” (Mari Koo)

1 Comment

  1. Herää tietysti kysymys, että jos ei iPhonella lähetä pahemmin tekstiviestejä tai käytä nettiä, että miksi sitten kannattaisi hankkia kyseinen laite? Jos vaan vastaanottaa puheluita ja tekstareita, niin aikalailla halvemmalla saa jonkun peruskapulan, joilla tämä onnistuu. Kamerapuhelimena iPhone on huono, mutta mediatoisto-ominaisuudet ovat tietysti hyvät, joskin moiset löytyvät nykyään käytännössä kaikista satasenkin luureista.

    Yksi syy tietysti aina on. Puraistu omena on status-symboli.