Kulutusjuhla

Teoreettiset maksiminopeudet ovat vain teoriaa

Qimkiä ärsyttää 3G-nettiliittymän liian suuret lupaukset: ”Kysyn vaan, että onko tosiaan näin mahdotonta tuottaa kahta megaa download-tehoa sim-kortin kautta, kun sitä kerran myydäänkin? Tai että miksi tällaista saa myydä? Kuin ostaisi luvallisen pimeän pullon ja siellä olisi vain tilkka pohjalla.

Hmph. Nyt mietin vain että kokeilenko vielä Soneran ja Elisan liittymiä, vai taannunko suoraan taas ADSL- ja kotiWLAN-käyttäjäksi. En tosiaan aio maksaa kahdesta kaistasta, mutta kai sitä välillä surfaisi muuallakin kuin kotona, siksi 3G houkuttaa. Tuntuu vaan tosi tyhmältä joutua kokeilemaan itse kaikkia palveluntarjoajia. Kai se totuus jossain operaattoreiden statistiikoissa näkyy, mutta asiakkaille vain myydään teoreettisia maksiminopeuksia, kun me emme sitä tietoa saa kuin kantapään kautta. Ja varmastikaan kaikki eivät ole näin kärppinä kuin minä selvittämässä tuotteen todellista laatua vaan tyytyvät siihen mitä sattuvat saamaan. Ärsyttää tämmöinen.” (Mari Koo)

2 Comments

 1. operaattorien suuret lupaukset ovat ongelmana vähän joka maassa, tästä saisi helposti kansainvälisen kansanliikkeen.

 2. Olemme eri 3G nettikaistoja kokeilleet pitkään ja tehnyt useammankin asiakasvertailun aiheesta.
  Tulokset ovat varsin kirjavia operaattorista ja sijainnista riippuen, mutta kaksi kokemusta on kuitenkin yli muiden ja todellakin positiivisesti YLI muiden.

  Operaattorille A reklamoitiin vajaasta nopeudesta nettitikulla (eli saatin 300 k, vaikka tilattu oli 1 M). Ja miten operaattori A toimi:
  lupasi tikkukäytön ilmaiseksi siihen saakka kun ehtivät tukiasemapäivityksiä tms. tekemään suunnitelmansa mukaisesti. Reilusti
  myönsi tilanteen ko käyttöalueella ja hyvitti sen että markkinointilupaus ei ihan pitänyt. Asiakas päätti pitää operaattorin A ja hankki lisääkin.

  Operaattorilta B hankittiin ”perustikku” 380 k ja hiukan syrjemmässä mittari antoi siitä yli 1 M. Asiakas osti ILAHTUNEENA lisää operaattorin B mobiiliyhteyksiä, Jotka ovat pitäneet vähintään lupauksen eri puolilla mitattuna.

  Itselläni oli operaattori C 1 M kännyn kautta ja se toimi suht hyvin, mutta ei koskaan edes 800 k, mutta muuten toimi niin hyvin että ajattelin hankkia tikun JA adsl:n heidän tarjouspaketistaan. Eivät suostuneet myymään kun olin jo vanha dsl asiakas. Ja kun tarjosivat laajakaistaa edullisemmin , ja myyntiehdot muuttuivat viikonvaihteen yli. No ostin sitten tikun operaattorilta B ja pudotin kännyn dataliikenteen perustasolle.