Kulutusjuhla

Rahastosidonnainen säästöhenkivakuutus valuu ilmaan

Buu Jii on havainnut, miten sijoitus ei tuota luvatulla tavalla: ”Otin 2004 syntyneelle kummipojalleni Tapiolasta rahastosidonnaisen säästöhenkivakuutuksen, johon laitoin ensimmäisenä vuonna 700 euroa. Sen jälkeen sinne laitetut noin 150 eur/vuosi ovat häthätää peittäneet kurssilaskun ja Tapiolan omat ’kustannukset’. Jos minulla ei ole varaa tai halua laittaa tuota mummontonnia sinne joka vuosi veijarin rippijuhliin 2019 asti, niin tuo alkusijoitus sulaa kokonaan. Tapiolalla on maine rehellisenä keskinäisenä vahinkovakuutusyhtiönä, mutta säästö/sijoitus/eläkepuolella sen kulurakenne on alan raskain.” (Mari Koo)

2 Comments

  1. valuu ilmaan? Mielenkiintoinen fraasi. 😀

  2. No eikös se valuminen ole melkein kuin haitumista? 🙂 Ei sitä aina voi löytää oikeita fraaseja otsikkoon, kun näitä juttuja nopsasti naputtelee 🙂