HaloEfekti miettii köyhyyttä ja perintätöimistoja: ”Vaan sääliksi käy niitä, joiden rahatilanne lipsahtaa miinukselle ja he päätyvät perintätoimiston ahneiden hyeenojen saaliiksi. Oikeudenmukaisena ihmisenä minusta on ällöttävää että on ala, joka elää kirjaimellisesti köyhän kustannuksella tehden jättivoittoja.

Tänään juuri kuulin tapauksesta, jossa perintätoimisto Intrum Justitia oli lähes vuoden päästä velkojen maksusta löytänyt jostakin mappi-Ö:stä 29,- euron laskun ja laittanut sen suoraan ulosottoon eikä ilmoittanut siitä mitään asiakkaalle suoraan (vaikka heiltä oli pyydetty laskelma kaikista veloista ja koroista per se ja se päivä ja maksettu se könttä juuri silloin). Ulosottoon ei ollut tiedotettu edes mitä asiaa kyseinen velka koski. Asiakas saa vielä kärsiä Intrum Justitian omasta huolimattomuudesta. Törkeää sinänsä ja puhelinkäyttäytyminen on vielä ylimielistä paskanjauhantaa!” (Mari Koo)