Kulutusjuhla

Kannettavan laitteen johdot eivät palvele käyttäjää

Taijamain mielestä johtojen pituudet ovat vääriä: ”Tänään haluaisin puhua mp3-soittimien ynnä muiden kannettavien vehjesten johtojen pituudesta. Ja puhunkin. Että millainen suunnittelu- ja päätöksentekoketju johtaa siihen, että valmistaja olettaa tuotetta kannettavan rintaliiveissä? Ja onko valmistaja tullut ajatelleeksi, että usealla tuotteen pontentiaalisella käyttäjällä ei ole päällään lainkaan rintaliivejä?
(Rintatasku, sanoo joku varmaan. Minä sanon siihen, että naisten takit. Ja sanon myös että kesäpäivä ja t-paita.)
” (Mari Koo)

3 Comments

  1. Minun kokemukseni ovat päinvastaiset. Edellinen puhelimeni vaati tavallisten kuulokkeiden käyttämiseksi valmistajan omaa välikappaletta, jossa oli myös toki kätevä kauko-ohjain. Mutta miksi tässä välikappaleessa oli metrinen johto mukana? Yhdistettynä kuulokkeisiin, olisin voinut pitää puhelinta osuvasti vaikka saappaan varressa ja johtoa olisi siltikin jäänyt rullalle johonkin povitaskuun.

    Nykyiseen puhelimeeni käyvät tavalliset kuulokkeet, mutta vaikka muuten Creativen EP630-nappeihini olenkin, niiden johto on hämmentävän pitkä. Vaikka pitäisin puhelinta farkuntaskussa, jää johtoa roikkumaan ylimääräisenä kun eivät minun korvani ainakaan niin kaukana ole lantion korkeudelta mitä valmistaja olettaa. Olenkin kovasti harkinnut bluetooth-kuulokkeiden hankkimista jälleen yhden johdon eliminoimiseksi. Miinuksena tietysi se, että moiset langattomat kuulokkeet pitää ladata ja arvatkaapa muistaako sitä tehdä tarpeeksi usein kuitenkaan.

  2. Minullakin on mp3-soittimen kuulokkeissa yleensä pussinsulkijalla tehty koonti. Puhelimen kuulokkeet (myöskin mp3-kuunteluun käytetyt) olivat ensin järkyttävän lyhyet, mutta työkaveri ystävällisesti huomatti, että lisäämällä mikki-palan niistä tulee ihan säälliset. (Toinen asia on sitten se, ettei nappikuulokkeet pysy korvissani.)

  3. Minä olen tähän mennessä törmännyt vain liian pitkiin johtoihin, ja niidenkin kanssa olen selvinnyt omatekoisten piuhataskujen avulla: http://greenfashionfreak.blogspot.com/2009/02/piuhat-haltuun.html . Pienellä kekseliäisyydellä löytyy ratkaisut kummallisiinkin ongelmiin.