Kulutusjuhla

Kestovaippakokeilun tunnelmat

Kestovaippojen käyttöä miettivien kannattanee vilkaista Koneet käynnissä ja pullat uunissa -blogin Aliisan perusteellinen kirjoitus: ”Vaikka koitankin olla jonkinlainen viherpiiperö elintapojeni suhteen, on pakko myöntää, että olin hieman ennakkoluuloinen kestovaippojen suhteen. Toiset sanoivat, että kuka hullu lisää omaa taakkaansa kestoilemalla, ja toiset taas, että ei niistä mitään lisätyötä synny. (Ensin mainitut yleensä eivät tosin olleet edes kokeilleet!) Koska itse olen kovin tyytyväinen kestoiluun, ajattelin nyt valottaa, että miten se käytännössä meillä toimii.” (Mari Koo)

4 Comments

  1. Mäkin meinasin alkaa kestoilemaan, mutta sitten mulle sattui semmonen vauva, joka kakkas monta kertaa päivässä. Kertikset olikin sitten kivempi juttu. Ja enää en viitsi vaihtaa, vaikka nykyään olisi jo helpompi kestoilla. Laiska minä.

  2. Vähän OT, mutta kommenttina edelliseen: Pienen vauvan _tuleekin_ kakata monta kertaa päivässä, vähintään kahdesti mutta mielellään useamminkin. Se on varmimpia merkkejä siitä, että vauva saa tarpeeksi ravintoa. Eli mikään sattuma se ei ole 🙂

  3. Jäin kiinni Aliisan blogiin…. 🙂

  4. Meillä poika on vuoden ikäinen, ja kakkaa edelleen pari, kolme kertaa päivässä. Silti meillä kestoillaan ilman sen suurempia vaivoja, myös päiväkodissa. Ne kakathan saa ”kuivana” helposti tipautettua pönttöön/suihkutettua pönttöön käsisuihkulla, ja muu vaippa on yleensä melko kuiva ainakin meillä, joten eipä tuo nyt ole vaiva eikä mikään. Pesukonetta kyllä saa pyörittää päivittäin.

    Etukäteen vähän pelkäsin, että miten kestoihin suhtaudutaan päiväkodissa, mutta henkilökunta oli heti juonessa mukana, ja he olivat sitä mieltä, että aivan sama heille. Päiväkodissa WC:ssä on vaipoille pussi (PUL-kangasta), johon likavaipat laitetaan (kakat tipauttavat pönttöön), sieltä sitten pestäväksi päivittäin kotiin.